En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les dades d’atur a la Garrotxa es mantenen per sota la mitjana catalana

Tot i la pujada d’aquest juliol arreu de Catalunya, la comarca segueix en una línia estable pel que fa a persones aturades
Roger Isern | 4 d'agost de 2022
Les dades d’atur a la Garrotxa es mantenen per sota la mitjana catalana

Fa pocs dies es van conèixer les xifres d’atur a Catalunya del mes de juliol. La dada més destacada és que el tant per cent de persones aturades ha crescut gairebé un punt, és a dir,  més de 3000 persones s’han sumat a la llista de l’atur registrada per l’Oficina de Treball. En comparació amb el juny, hi ha un 0,98% més de persones sense feina, un increment poc freqüent en un mes de juliol des de 2010. A la Garrotxa se segueix per sota la mitjana catalana. Un total de 1.961 persones es troben sense feina, 46 més respecte el mes de juny d’aquest any. Un mínim increment que segueix mantenint la comarca en uns valors similars des de l’inici del 2022. El regidor de Promoció Econòmica d’Olot és Estanis Vayreda.

Les dades de la Garrotxa es poden explicar per la combinació i equilibri que hi ha entre diferents sectors empresarials. Una característica que no tenen totes les comarques. Vayreda explica el per què de les dades d’atur a la comarca.

Pel que fa al tipus d’ofertes de feina, a la Garrotxa hi ha necessitat de professionals del sector dels oficis més tradicionals. També hi ha una gran demanda en el sector del comerç i de l’hostaleria. Paral·lelament el perfil de persones que busca feina a la comarca és molt heterogeni i no s’inscriu en un sol sector productiu. Caldrà veure l’evolució del mercat de cara a la tardor, quan es preveu que la situació econòmica es compliqui. Estanis Vayreda en dona els detalls.

Uns entrebancs que s’hauran d’evitar a nivell nacional i internacional perquè les xifres d’atur no augmentin. La Garrotxa seguirà fent passos per mantenir el teixit econòmic que l’ha dut a ser una de les comarques de Catalunya amb la taxa més baixa de persones a l’atur.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum