En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les coques continuen sent les grans protagonistes de la nit de Sant Joan

La societat vol recuperar les revetlles de sempre i ha decidit retornar la tradició de menjar-se les coques en grup
Roger Isern | 23 de juny de 2022
Les coques continuen sent les grans protagonistes de la nit de Sant Joan

Una revetlla sense coques no seria el mateix a casa nostra i després del pas del coronavirus que va provocar la suspensió de celebracions multitudinàries, enguany es recupera la normalitat. La gent torna als forns i fleques a fer les comandes d’un dels menjars més típics de la nit de Sant Joan. Establiments de la comarca com el Forn Jaume d’Olot ja han notat l’increment de comandes respecte l’any passat. Aquest 2022 faran unes 600 coques que ja s’han preparat des d’aquesta matinada havent de fer el pans del dia a dia hores abans. El propietari del Forn Jaume és Jaume Comes.

Segons comenta en Jaume, els clients prioritzen el preu per sobre de la varietat de coca. L’aspecte econòmic ha frenat a la societat en molts sectors als que van a comprar i hi ha més previsió. Tot i això, des del forn olotí expliquen que tenen més d’un centenar de comandes, la majoria per a grups grans. No només pel que fa a les coques sinó pels pans, que també van sol·licitats per aquells que es reuneixen en família. Per anar fent boca, Comes detalla els tipus de coques que fan.

Aquesta revetlla de Sant Joan s’espera que les coques i els retrobaments siguin els protagonistes malgrat el risc d’incendi que preocupa a Catalunya.

També et pot interessar

Creixen les ofertes i atencions gestionades per Dinàmig

En el que portem d’any, el servei d’ocupació ha atès un 11 per cent més de persones que el mateix període de l’any passat

Tornen els robatoris especialment a la gent gran coincidint amb l’arribada de l’estiu

Els Mossos d’Esquadra recomanen tenir els diners controlats i vigilar qui els envolta ara que s’acosta l’època de les pagues dobles

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum