En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les cigonyes arriben abans d’hora a la Garrotxa

Fa pocs dies que molts garrotxins han vist grups de cigonyes fent parada a la comarca
Roger Isern | 3 d'agost de 2022
Les cigonyes arriben abans d’hora a la Garrotxa

Fa pocs dies tancàvem la setmana amb la imatge de les cigonyes en alguns dels punts més alts de la ciutat i la comarca de la Garrotxa. Una imatge típica d’estiu però que no és habitual a finals del mes de juliol. El canvi climàtic  fa que aquestes aus avancin el seu trasllat cap a l’Àfrica. Tot un llarg camí que s’ha vist modificat a causa de les altes temperatures que s’estan vivint a Europa i les facilitats que troben per aconseguir menjar. A Ràdio Olot hem parlat amb Francesc Pou, ornitòleg i membre del grup de ciència del PEOC. En Francesc ens explica a què es deu aquest avançament del pas de les cigonyes per casa nostra.

Les cigonyes s’han adaptat a les condicions meteorològiques i han buscat la comoditat, un fet que ha provocat que moltes es quedin a la zona europea. Pou explica que han trobat unes condicions òptimes per viure-hi.

Malauradament, durant aquest llarg viatge algunes cigonyes acaben morint a causa de topades contra  torres elèctriques. Francesc Pou explica que és un fet que fa anys que es produeix i que s’hi intenta posar solució.

Aquest estiu, a la demarcació de Girona ja s’han comptabilitat una cinquantena de cigonyes que han mort per la mateixa causa. La resta seguiran el seu camí cap a terres africanes després del seu pas per la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Olot veu amb bons ulls la construcció del parc eòlic marí de l’Empordà

Es tracta d’un projecte que suposaria la generació de 45% de la demanda elèctrica actual de tota la demarcació de Girona

Els veïns de la Vall d’en Bas podran formar part d’una comunitat energètica

L’Ajuntament ha aprovat instal·lar diverses plaques fotovoltaiques en equipaments municipals

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum