En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les broques del rellotge de Sant Esteve es tornen a posar a l'hora

S’ha fet el canvi per un acer que tolera millor les ventades i que pesa menys
| 25 de febrer de 2016
Les broques del rellotge de Sant Esteve es tornen a posar a l'hora

S’ha fet el canvi per un acer que tolera millor les ventades i que pesa menys. Unes obres que han costat uns 8.000€ a l’Ajuntament d’Olot que és qui és el responsable dels dos rellotges del campanar.

Sant Esteve es queda sense broques 2 (Jordi Altesa)

Després de més de cent anys marcant l’hora als olotins, les broques de Sant Esteve ja són història i han donat pas a unes de noves d’acer premsat. Són molt més lleugeres i suportaran millor les ventades, tal i com ha explicat el rellotger Joan Ferrer a Ràdio Olot.

Aquest dimecres s’ha fet el canvi de les broques velles que encara estaven penjades al llarg del matí i a la tarda es van ficar les noves que van necessitar un temps per posar-se a l’hora ja que es van posar marcant les dotze del migdia. Un procés que ha estat més llarg per la lentitud burocràtica des que les broques es van torçar per un cop de vent. L’alcalde diu que la inversió és important, més de 8.000€, però que valia la pena gastar-los.

Cada esfera del rellotge fa tres metres d’alçada i cada una de les broques pràcticament arriba a les dues. L’obra és cara perquè només llogar la grua que ha de fer les actuacions val 2.000€ ja que només n’hi ha una d’aquestes característiques a la demarcació.

També et pot interessar

Un 1+1 ampliable, l'aposta final de Territori per a la variant d’Olot

Segons la conselleria, la variant està “més a prop que mai” amb un model que busca “un bon equilibri”

Pep Berga, sobre la variant d'Olot: "Probablement s'executarà, inicialment, amb un carril per banda"

En entrevista a Ràdio Olot diu que la infraestructura es podria executar amb un 1+1 amb la possibilitat d’ampliar-la en un futur

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum