En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

Les broques del rellotge de Sant Esteve es tornen a posar a l'hora

S’ha fet el canvi per un acer que tolera millor les ventades i que pesa menys
| 25 de febrer de 2016
Les broques del rellotge de Sant Esteve es tornen a posar a l'hora

S’ha fet el canvi per un acer que tolera millor les ventades i que pesa menys. Unes obres que han costat uns 8.000€ a l’Ajuntament d’Olot que és qui és el responsable dels dos rellotges del campanar.

Sant Esteve es queda sense broques 2 (Jordi Altesa)

Després de més de cent anys marcant l’hora als olotins, les broques de Sant Esteve ja són història i han donat pas a unes de noves d’acer premsat. Són molt més lleugeres i suportaran millor les ventades, tal i com ha explicat el rellotger Joan Ferrer a Ràdio Olot.

Aquest dimecres s’ha fet el canvi de les broques velles que encara estaven penjades al llarg del matí i a la tarda es van ficar les noves que van necessitar un temps per posar-se a l’hora ja que es van posar marcant les dotze del migdia. Un procés que ha estat més llarg per la lentitud burocràtica des que les broques es van torçar per un cop de vent. L’alcalde diu que la inversió és important, més de 8.000€, però que valia la pena gastar-los.

Cada esfera del rellotge fa tres metres d’alçada i cada una de les broques pràcticament arriba a les dues. L’obra és cara perquè només llogar la grua que ha de fer les actuacions val 2.000€ ja que només n’hi ha una d’aquestes característiques a la demarcació.

També et pot interessar

La Fundació Maria Rosa Sans concedeix quatre beques a joves de la Garrotxa per cursar els seus estudis universitaris

En aquesta quarta edició, un total de 12 estudiants s’han beneficiat d’alguna ajuda econòmica gràcies a la Fundació

L’estació de vigilància volcànica de la Garrotxa ha començat a estudiar els moviments sísmics de la terra

Això permetrà als volcanòlegs conèixer quina és l’activitat normal de la zona i poder detectar qualsevol anomalia. Actualment, el risc és baix, però a partir d’ara hi haurà dades més fiables perquè s’estudien a més profunditat

Estàs escoltant


Volum