En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les ajudes pel temporal Glòria a la Garrotxa no seran imminents

La Generalitat i la Diputació no volen córrer a l’hora de subvencionar la reparació dels danys
| 6 de febrer de 2020
Les ajudes pel temporal Glòria a la Garrotxa no seran imminents

La Generalitat i la Diputació no volen córrer a l’hora de subvencionar la reparació dels danys. Això, després de constatar aquest dimecres, en una visita a la Garrotxa, que les actuacions no són d’emergència. Les dues administracions han demanat als ajuntaments de la comarca que detallin de forma acurada els desperfectes.

Imatge de la reunió d'aquest dimecres amb Pere Vila i Miquel Nogué (Pau Masó)


De fet, la Generalitat ha donat més temps als ajuntaments perquè els informes siguin detallats. Ni el portaveu del Govern a Girona, Pere Vila, ni el president de la Diputació, Miquel Nogué, s’han mullat a dir la xifra que preveuen aportar a la comarca. Han assegurat que primer cal especificar exactament quines afectacions ha patit la Garrotxa.

 

Ara caldrà classificar a qui li toca pagar cada destrossa. Els estralls a la costa serà cosa de l’Estat, els danys a les lleres de l’Agència Catalana de l’Aigua o els problemes en equipaments correspondran a les assegurances. Segons el president de la Diputació, un cop feta aquesta classificació es podrà veure què necessiten els municipis.

 

Alguns dels alcaldes assistents a la trobada (Pau Masó)


Tant el president de la Diputació com el delegat del Govern a Girona s’han reunit aquest dimecres amb tots els alcaldes de la comarca en una trobada al Consell Comarcal. El president d’aquest ens, Santi Reixach, agraeix la visita i demana als municipis fer una valoració acurada dels danys.

 

Tant la Generalitat com la Diputació s’han compromès a ajudar també en aquelles actuacions d’emergència que s’hagin hagut de fer durant el temporal o a posteriori i hagin anat a cost dels ajuntaments. De moment la Generalitat ja té a punt 21 milions d’euros per ajudar als territoris més afectats per al Glòria. A la Garrotxa es calcula que els danys pugen a 2’5 milions d’euros.

També et pot interessar

De la força a internet: menys robatoris i més estafes el 2020 a la Garrotxa

Durant l’últim any, els furts han disminuït aproximadament un 20%, mentre que la ciberdelinqüència ha augmentat el mateix percentatge

La Policia Local d'Olot reforçarà la vigilància al Carme després de baralles i queixes dels veïns

El regidor del Nucli Antic diu que aquest tipus de successos apareixen més amb l’estiu i fa una crida a trucar la policia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum