En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les 5 millors pel·lícules de tota la història segons 'Sight&Sound'

La revista britànica ha fet la pregunta a 840 crítics, programadors, acadèmics i distribuïdors
| 19 de març de 2015
Les 5 millors pel·lícules de tota la història segons 'Sight&Sound'

Aquesta setmana a ‘La Carpeta’ coneixerem quines són les 5 millors pel·lícules de la història segons la revista britànica ‘Sight & Sound’. Per primera vegada després de cinquanta anys el film d’Orson Welles, ‘Ciutadà Kane’ no ocupa el primer lloc de la llista.

vertigo

Més de 840 crítics, programadors, acadèmics i distribuïdors van votar l’any 2012 quines eren les millors cinquanta pel·lícules de la història. A la llista no hi podien faltar films com ‘El padrí’, ‘El lladre de bicicletes’ o ‘Els quatre-cents cops’ però voleu saber quines són les pel·lícules que ocupen els cinc primers llocs?

Doncs en cinquena posició hi trobem un film dirigit per Murnau l’any 1927, ‘Alba’ o ‘Amanecer’ en castellà. Segurament molts sabeu de quina pel·lícula estem parlant, però pels que no el film de Murnau és un drama, que explica la història que manté un granger casat amb la seva amant. La pel·lícula va ser de les últimes del cinema mut i va obtenir tres premis Oscar a la primera edició d’aquests.

El quart lloc de la llista l’ocupa ‘La Regla del Joc’. La pel·lícula francesa dirigida per Jean Renoir es va estrenar l’any 1939 just abans que comencés la Segona Guerra Mundial, fet que va provocar que la seva estrena es convertís en un autèntic fracàs. El film narra la història que passa durant un cap de setmana, on tots els personatges han de respectar la regla del joc, és a dir, mantenir les aparences en una societat dividida entre els senyors i els criats.

I entrem ara ja a les tres primeres posicions. El tercer lloc és per a ‘Contes de Tokio’. La pel·lícula japonesa dirigida per Yasujiro Ozu es va estrenar l’any 1953 i explica la història d’uns pares provinents del món rural que visiten els seus fills Tokio. Allà es troben amb el rebuig dels seus fills, que degut al ritme de vida de la gran ciutat, no troben temps per passar amb ells.

I els hi avançàvem abans que ‘Ciutadà Kane’ per primera vegada després de cinquanta anys no ocupa la primera posició de la llista, però si que ocupa el segon. El film va ser la opera prima d’Orson Welles i es va estrenar l’any 1941. El director també és qui interpreta el paper protagonista. Charles Foster Kane és el propietari d’una important cadena de comunicació i l’última paraula que diu abans de morir és ‘Rosebud’, el significat d’un enigma que desperta una gran curiositat entre la població. Així que un grup de periodistes comença una investigació per resoldre aquest gran misteri.

I finalment, l’esperat número 1 de la llista. El director d’aquesta pel·lícula es podria dir que és el representant del gènere del suspens. Segurament molts haureu endevinat que estem parlant d’Alfred Hitchcok i el film que segons la revista ‘Sight & Sound’ és el millor de la història és ‘Vertigen’, més coneguda en castellà com ‘Vértigo, de entre los muertos’. El film narra la història del detectiu Fergusson, que té vertigen, i decideix retirar-se quan un company cau des d’una cornisa. Després d’això, un amic de la infància el contracta perquè vigili la seva esposa, ja que està obsessionada amb el passat.

Podeu visionar totes aquestes pel·lícules i les altres 45 que formen la llista en qualsevol de les plataformes online com ‘Filmin’, ‘Waki TV’, ‘Nubeox’ entre d’altres. Aquests clàssics films també estan disponibles en DVD i Blu-Ray. ‘La Carpeta’ torna la setmana que ve amb més cultura que es pot consumir des de casa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum