En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

L’eruga del boix continua expandint-se, després de set anys de detectar-se a la Garrotxa

Ara ja ha arribat al Priorat, Baix Ebre i Baix Penedès
| 2 de març de 2021
L’eruga del boix continua expandint-se, després de set anys de detectar-se a la Garrotxa

Ara ja ha arribat al Priorat, Baix Ebre i Baix Penedès. La comissió tècnica aposta per una línia d'acció "continuista" i seguir de prop l'evolució. La papallona ja ha arrasat punts de la Garrotxa, Ripollès, Osona o el Pla de l’Estany.


La plaga, que es va detectar per primer cop a Besalú el 2014, s'ha anat expandint des de la Garrotxa. Segons els experts, es continua propagant a velocitat més lenta en direcció oest mentre que la tendència és més virulenta en direcció sud-oest. Actualment es té constància que la plaga ha aparegut a 185 municipis de Catalunya, en diferents nivells d'intensitat, si bé encara no tenen tancades el total d'hectàrees afectades. El cap del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura és Jordi Giné.

 

Aquest any ja s’ha posat a la venda per a particulars algunes feromones per lluitar contra la plaga. Giné explica que l’estratègia segueix sent “continuista” i se segueixen provant noves tècniques.

 

Des de fa anys es va formar una comissió tècnica amb diferents organismes que consensua un pla d'acció i estableix mesures de seguiment per valorar el grau d'afectació amb una periodicitat anual. Un dels aspectes clau és comprovar l'eficàcia dels tractaments i quins són els moments idonis per aplicar-los.

L'eruga defoliadora és un insecte que s’alimenta de les fulles del boix durant el seu desenvolupament i provoca una defoliació extrema que danya la planta. Si aquestes defoliacions són contínues, acaben debilitant el boix fins que s'acaba morint. En un any hi poden haver entre 2 i 3 generacions de papallona.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum