En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'empleat exemplar

Els treballados de La Caritat consideren que Vila era un treballador "exemplar" i admeten que tot el personal sabia on s'amagava la clau dels medicaments. 
| 28 de maig de 2013
L'empleat exemplar

Joan Vila era un treballador “exemplar” a La Caritat. Així el defineix la coordinadora d’infermeria del centre geriàtric que ha reconegut que no hi havia cap control en els medicaments que es gastaven al centre.

JORDI ALTESA | L’únic que es feia era emplenar l’armari amb les medicines a mesura que s’anava buidant. Aquest és l’únic control dels medicaments, que estaven guardats sota clau. Una clau però que tothom sabia que era darrere d’una ràdio. Ho ha explicat aquest matí la coordinadora d’infermeria, Marta Pallerols. Aquest mètode de control ha canviat després de que Vila fes servir medicaments per causar 8 de les 11 morts confessades. Tot i això, Pallerols ha qualificat a Joan Vila d’un treballador exemplar. La coordinadora d’infermeria ha negat que mai veiés a Joan Vila begut o drogat ni tan sols tocat anímicament.

Pallerols va coincidir amb Vila entre el febrer i l’octubre del 2010, quan ella va entrar al centre i no va veure res estrany en el seu comportament. De fet, ha admès que s’ha sentit traïda per la confiança amb l’exzelador. Una altra treballadora, Georgina Coderch, ha explicat que Vila era la persona que prenia determinades decisions quan ja havia marxat l’infermera de guàrdia. A Coderch però no li semblava que cap de les víctimes estigués agonitzant.

Aquest matí també han declarat una administrativa i el tècnic que va instal·lar les 28 càmeres de seguretat. D’aquestes 12, no funcionaven la nit de l’últim crim, però ho ha atribuït a un error del disc dur del centre. La primera a declarar ha estat la periodista Tura Soler, amb qui es va trobar 4 cops a la presó per publicar una entrevista. Des del seu punt de vista Vila no seguia cap estratègia al contestar les seves preguntes.

Aquesta tarda segueixen les declaracions amb 4 treballadors més de La Caritat. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum