En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'editor garrotxí Joan Sala defensa que no es va voler injuriar la policia en el còmic ‘On és l’Estel·la?’

El director de Comanegra diu a Ràdio Olot que espera que sigui l’última vegada que hagi d’anar a declarar
| 4 de novembre de 2020
L'editor garrotxí Joan Sala defensa que no es va voler injuriar la policia en el còmic ‘On és l’Estel·la?’

L’editor ha testificat aquest dimarts per videoconferència en la segona causa contra la publicació humorística. El director de Comanegra diu a Ràdio Olot que espera que sigui l’última vegada que hagi d’anar a declarar i afirma que la causa “no té ni cap ni peus”. 

Joan Sala i Jordi Puig aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de Barcelona (ACN)


Després d’una primera causa per calúmnies i incitació a l’odi que el jutge va acabar arxivant l’any passat, ara l’editorial Comanegra ha tornat a la sala judicial per una segona denúncia per injúries presentada per quatre sindicats de policia. Hi han assistit com a qualitat de testimonis, ja que la denúncia va dirigida a l’il·lustrador Toni Galmés. La declaració ha estat aquest dimarts i Joan Sala i Jordi Puig, com a responsables de l’editorial, s’han fet autoresponsables de la publicació. Sala explica que durant la vista han defensat que, en cap cas, es volia injuriar a la policia.

 

Segons l’editor garrotxí, les preguntes del jutge i els advocats de l’acusació eren molt semblants a les que ja van fer a l’autor del llibre quan va anar a declarar a l’estiu. Se’ls hi ha preguntat també per una subvenció del govern de Mallorca. Sala ha defensat en tot moment la llibertat d’expressió i de publicació, i confia que aquesta sigui l’última vegada que hagi d’anar al jutjat per publicar un còmic.

 

El director de l’editorial Comanegra agraeix el suport rebut per part de la ciutadania, autoritats i figures del món de la cultura catalana. El còmic ‘On és l’Estel·la’ es va publicar a finals del 2018 i ja ha arribat a la cinquena edició. La publicació s’assembla als còmics ‘Where is Wally” i reflecteix diferents situacions del procés com el referèndum, les manifestacions de la diada o el 20-S. A les vinyetes hi apareixen diferents col·lectius, entre ells, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil colpejant ciutadans o entrebancant-se, enmig de la multitud.

 

També et pot interessar

Identifiquen i denuncien els autors de l’enèsima agressió al mural de la façana de l’ajuntament d'Olot

Van ser tres persones de fora la ciutat i l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa ja ha presentat denuncia

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova un pressupost de més de 37 milions per al 2022

Són tres milions més que el 2021 i s’inclouen inversions com les depuradores d’Oix i Riudaura, gairebé 300.000 per Can Mali, els nous contenidors per a la nova estratègia comarcal de residus i 14 milions per la futura planta de triatge

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum