En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'editor garrotxí Joan Sala defensa que no es va voler injuriar la policia en el còmic ‘On és l’Estel·la?’

El director de Comanegra diu a Ràdio Olot que espera que sigui l’última vegada que hagi d’anar a declarar
| 4 de novembre de 2020
L'editor garrotxí Joan Sala defensa que no es va voler injuriar la policia en el còmic ‘On és l’Estel·la?’

L’editor ha testificat aquest dimarts per videoconferència en la segona causa contra la publicació humorística. El director de Comanegra diu a Ràdio Olot que espera que sigui l’última vegada que hagi d’anar a declarar i afirma que la causa “no té ni cap ni peus”. 

Joan Sala i Jordi Puig aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de Barcelona (ACN)


Després d’una primera causa per calúmnies i incitació a l’odi que el jutge va acabar arxivant l’any passat, ara l’editorial Comanegra ha tornat a la sala judicial per una segona denúncia per injúries presentada per quatre sindicats de policia. Hi han assistit com a qualitat de testimonis, ja que la denúncia va dirigida a l’il·lustrador Toni Galmés. La declaració ha estat aquest dimarts i Joan Sala i Jordi Puig, com a responsables de l’editorial, s’han fet autoresponsables de la publicació. Sala explica que durant la vista han defensat que, en cap cas, es volia injuriar a la policia.

 

Segons l’editor garrotxí, les preguntes del jutge i els advocats de l’acusació eren molt semblants a les que ja van fer a l’autor del llibre quan va anar a declarar a l’estiu. Se’ls hi ha preguntat també per una subvenció del govern de Mallorca. Sala ha defensat en tot moment la llibertat d’expressió i de publicació, i confia que aquesta sigui l’última vegada que hagi d’anar al jutjat per publicar un còmic.

 

El director de l’editorial Comanegra agraeix el suport rebut per part de la ciutadania, autoritats i figures del món de la cultura catalana. El còmic ‘On és l’Estel·la’ es va publicar a finals del 2018 i ja ha arribat a la cinquena edició. La publicació s’assembla als còmics ‘Where is Wally” i reflecteix diferents situacions del procés com el referèndum, les manifestacions de la diada o el 20-S. A les vinyetes hi apareixen diferents col·lectius, entre ells, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil colpejant ciutadans o entrebancant-se, enmig de la multitud.

 

També et pot interessar

Perplexitat entre els partits polítics de la Garrotxa per la detenció del govern català

Des del PSC també diuen que l’actuació judicial de Madrid ha estat desproporcionada

Mas se'n va i Carles Puigdemont serà el President de la Generalitat

L'alcalde de Girona serà investit demà en primera volta i per majoria absoluta al Ple del Parlament

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum