En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

L'augment dels preus també arriba a la restauració de la Garrotxa

Ho admet l’Associació d’Hostalatge, qui assegura que alguns productes com la vedella, el xai o algunes verdures han pujat de preu fins a un 60%
Pau Masó | 28 de desembre de 2021
L'augment dels preus també arriba a la restauració de la Garrotxa

Anar a sopar o dinar fora de casa també s’encareix. El sector de la restauració no ha pogut esquivar l’augment de preus que des de fa mesos s’està registrant a molts sectors. L’IPC ha batut rècords i això també afecta l’hostaleria. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa explica a Ràdio Olot que des de fa aproximadament un mes han vist com els preus d’alguns productes pujava. El president de l’entitat és Gerard Xifra.

Segons Xifra, hi ha productes com el xai o el cabrit que han arribat a encarir-se un 60%. Això, principalment, s’explica perquè hi ha proveïdors que tenen problemes d’abastiment.

Amb poc marge

El president de l’Associació d’Hostalatge assegura que després de més d’un any de pandèmia hi ha pocs establiments que tinguin “un marge” i que això els obliga a repercutir el sobrecost al preu final.

Des de Mercabarna, un dels principals pols de proveïdors de Catalunya, ja han informat que aquest Nadal el peix podria pujar un 3%, el marisc un 18% i el raïm fins a un 20%. No preveuen que hi hagi desabastiment, però els problemes logístics, l’augment del preu de l’energia i, en general, la crisi productiva post pandèmia faran que els àpats d’aquest Nadal (a casa o als restaurants) siguin més cars que altres anys.

També et pot interessar

La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

El sector ha detectat una frenada durant les últimes setmanes i ho atribueix a l’increment dels preus. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostra preocupada per una possible disminució del consum

Radiografia de la indústria de la Garrotxa: la més potent de Girona, però també la més antiga

La indústria garrotxina és tradicional, amb poques empreses joves i una forta presència de companyies de gran dimensió

Estàs escoltant


Volum