En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

L’augment del preu de l’electricitat fa créixer l’interès per a les energies renovables

Ho asseguren des del programa GarrotxaDomus, dedicat a la rehabilitació energètica d’edificis de la comarca
Pau Masó | 3 de novembre de 2021
L’augment del preu de l’electricitat fa créixer l’interès per a les energies renovables

Dia rere dia sentim que el preu de la llum bat rècords històrics. Aquest augment que sembla no tenir aturador ha fet que molts ciutadans comencin a plantejar-se què fer amb la factura de la llum. I una de les solucions és deixar de consumir l’electricitat convencional i fer el salt a les energies renovables. Per això, els últims mesos molts ciutadans d’Olot i la comarca han començat a interessar-se per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques o altres energies sostenibles a casa. Ho afirma un dels tècnics de GarrotxaDomus, Eduard Victòria.

De la mateixa manera que els ciutadans han començat a mostrar més interès per les energies renovables, també ho han fet les empreses. Victòria diu que, ara mateix, el sector empresarial no és una línia de treball de GarrotxaDomus, però que tenen intenció d’explorar-la.

GarrotxaDomus va néixer a Olot el 2019. El programa consisteix en l’assessorament tècnic i financer als ciutadans que vulguin rehabilitar energèticament i d’una forma sostenible casa seva. Amb oficina a la capital de la Garrotxa, HolaDomus s’ha estès aquest 2021 a 14 municipis més de la Garrotxa i a quatre poblacions de la demarcació de Girona. Recentment també ha fet un primer pas a la ciutat de Barcelona. Fins ara, el programa ja ha atès a més de 350 ciutadans que s’han convertit en més d’una seixantena d’intervencions sostenibles a immobles de la comarca.

També et pot interessar

Les Planes d’Hostoles controlarà el nivell de CO2 a instal·lacions municipals

Ho farà a través de sensors que mesuraran el diòxid de carboni a l’escola i al centre cívic

El transport a demanda de la Vall d’en Bas es consolida

En total l’han utilitzat més de 3.600 persones, el que representen vint usuaris diaris. Això ha permès reduir a la meitat els quilòmetres d’expedició i la contaminació que tindria el servei si fos una línia convencional

Estàs escoltant


Volum