En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’auge de les autocaravanes enganxa per sorpresa la Garrotxa

El Parc Natural creu que caldrà prendre mesures coordinades
| 4 de juny de 2021
L’auge de les autocaravanes enganxa per sorpresa la Garrotxa

La comarca es va veure envaïda durant la Setmana Santa per aquest tipus de turisme i es va sobrepassar els aforaments d’alguns pàrquings com el de Santa Pau. Els últims anys hi ha municipis que ja han habilitat espais, però, el Parc Natural creu que caldrà prendre mesures coordinades per ordenar i regular un fenomen que va en augment i pel qual la Garrotxa no estava prou preparada.

L'aparcament de Santa Pau (furgovw.org)


Més de cent furgonetes, caravanes i turismes van fer nit el cap de setmana sant a l’aparcament públic que hi ha a Santa Pau. La imatge de tants vehicles no s’havia vist mai i va agafar per sorpresa a l’Ajuntament que va haver de reforçar els serveis de neteja i aparcament de l’espai. El consistori hi deixa pernoctar, però l’àrea no té serveis i no està preparada per a un volum tan elevat. Ho explica l’alcalde del poble, Josep Companys.

 

L’Ajuntament de Santa Pau ja està treballant pe millorar l’espai i poder-lo regular d’una manera més eficient. A altres pobles com Sant Joan les Fonts, tot just comencen a habilitar espais per a autocaravanes i campers. L’alcaldessa és Maria Vidal.

Un únic aparcament 100% adaptat

A la Garrotxa hi ha pocs espais públics habilitats per a autocaravanes. La majoria són zones d’aparcament sense punts d’aigua ni electricitat, ni descàrrega d’aigües brutes. En tota la comarca només hi ha un aparcament públic amb tots aquests serveis: és a Besalú i per Setmana Santa va registrar també un alt nombre d’autocaravanes. La primera tinent d’alcaldia del poble és Fina Surina.

"És un tema que està a l'agenda"

El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa diu que els volums d’autocaravanes que van arribar a la comarca en l’últim període de vacances els va sorprendre. Xavier Puig també afirma que aquest tipus de turisme té un creixement de fons i que cal que la comarca es coordini per regular-lo.

 

L’auge de les autocaravanes és evident no només a la Garrotxa. Es tracta d’un fenomen que afecta tots aquells espais naturals més visitats com, per exemple, la barra del Trabucador a les Terres de l’Ebre on ja s’han pres mesures: a partir d’aquest estiu tots els vehicles hauran de pagar per accedir-hi i els ingressos es destinaran a conservar l’espai.

També et pot interessar

L'IE Greda d'Olot consciencia sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica

Els alumnes de primer d’ESO han mesurat la qualitat de l’aire i han estudiat l’impacte que tindria la variant al seu centre. El Greda està satisfet amb l'1+1 perquè suposa menys contaminació

Olot obrirà un nou camí d’accés al volcà de Sant Francesc

Serà per la zona dels horts i es dissenyarà amb l’ajuda dels tècnics del Parc Natural

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum