En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'atractiu del futur

El mes de març està previst que s'aprovi el pla d'usos del volcà Montsacopa, pensat per ser el gran atractiu turístic en un futur més pròxim.
| 11 de febrer de 2013
L'atractiu del futur

Primer pas per convertir el volcà Montsacopa en la principal atracció turística d’Olot. L’Ajuntament aprovarà el mes que ve el pla d’usos d’aquest espai mentre busca inversors privats per fer el “Parc dels Volcans”, un projecte que promet revolucionar l’oferta turística de la ciutat.

Olot vol reivindicar aquest espai (Foto: wordpress.com)

JORDI ALTESA | El volcà Montsacopa és un dels pocs que hi ha al món que estan integrats a dins d’una ciutat. Aquesta és l’atracció que a mig termini és vol potenciar per posar Olot al mapa a nivell turístic. A hores d’ara, l’espai necessita una rentada de cara en tot l’entorn, a l’església de Sant Francesc i a les fortificacions fetes durant la Guerra del Francès. El primer pas de tot plegat és fer un pla d’usos del Montsacopa que ha de posar ordre, segons ha explicat el regidor de promoció de la ciutat, Estanis Vayreda. A banda de les accions a curt termini que renovaran l’espai de just al darrere del cementiri, s’està treballant amb el gran projecte que es vol organitzar i que porta per nom “El Parc del Volcans”, una proposta turística que s’ha perfilat a través d’un concurs d’idees del despatx d’arquitectes Aranda, Pigem i Vilalta on hi ha participat estudiants d’arquitectura de tot el món. L’objectiu és potenciar el volcà per atreure visitants nous i d’altres que fins ara anaven a visitar la zona volcànica més propera a Santa Pau.

El projecte del Parc dels Volcans s’està acabant de quadrar i plasmar en un “book” que ha de servir per buscar inversors privats que hi vulguin participar. Un projecte que promet modificar de dalt a baix l’oferta turística d’Olot, segons ha explicat Vayreda. De mentre no arriba aquest gran projecte, el Pla d’Usos serà la primera peça necessària per redefinir aquest espai. Per a crear aquest pla ha estat complicat trobar l’encaix entre les moltes parts que participen de l’espai: veïns, propietaris, ajuntament, Parc Natural i el Bisbat, que és propietari de l’Església. A grans línies delimita el que s’hi podrà fer i també els compromisos de potenciació i difusió.

Foto de portada d'Agustí Llorens al portal 324.cat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum