En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'alcalde de Sant Jaume veu "difícil" poder canviar de lloc el centre de triatge

Tot i això, mantenen el contenciós administratiu perquè no hi ha
| 14 de març de 2016

L’alcalde de Sant Jaume veu difícil que es pugui canviar de lloc la planta de compostatge que s’ha de fer al municipi. Tot i això, l’Ajuntament manté el contenciós judicial presentat però no creuen que en sàpiguen la decisió fins l’any que ve. Sense aquesta planta la vida útil de l’abocador de la Garrotxa s’esgotarà més ràpid i els terminis collen la decisió final.

Recreacio de la Planta de Triatge (gencat)

Recreació de com quedarà l'espai 


Amb el canvi d’equip de govern a Sant Jaume es va mantenir el contenciós administratiu obert per l’equip de Ferran Puig i que ara el de Jordi Cargol ha mantingut. Ho ha fet perquè creuen que en la documentació presentada en contra del projecte a Can Coma de Baix hi ha elements de dubte suficients com per mantenir-lo. L’alcalde ha explicat que el procés va avançant però que, amb sort, no hi haurà una decisió fins d’aquí un any o any i mig. En declaracions a Ràdio Olot, Jordi Cargol assenyala que moure de lloc el Centre de Triatge li sembla molt complicat.

Cargol ha assegurat que la seva és una posició dialogant i de mà estesa perquè admeten que a la comarca se li acaba el temps de vida útil de l’abocador ja que el comarcal de Beuda s’està acostant al seu màxim i sense aquest centre de compostatge cada cop ho fa més. Tot i admetre aquesta necessitat i que no fan un no a la planta perquè sí, deixa clar que si comencen les obres estaran a sobre perquè no es faci res que no estigui permès.

L’abocador comarcal de la Garrotxa, el del Clot de les Mules de Beuda, està arribant cada cop més als màxims segons assenyalen als tècnics, per això el calendari de la gestió de residus i el de la justícia poden acabar col·lidint. A més, cal veure si l’acord de la Garrotxa i Pla de l’Estany de gestionar els residus com una sola unitat territorial pot tenir efectes sobre aquest centre que, des que es va anunciar que es faria a Sant Jaume, ha estat al centre de la polèmica.

També et pot interessar

El PSC d’Olot, en contra de reformar la plaça Major

Els socialistes afirmen que els costos de les obres, que són aproximadament de mig milió d’euros, es podrien destinar a altres prioritats com la millora de l’arranjament de carrers i voreres de la ciutat

Eduard Llorà no continuarà com a alcalde de les Planes d’Hostoles

Ell mateix ha explicat a Ràdio Olot que ja hi ha un relleu al partit i que també deixa per complet la política

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum