En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Sant Feliu vol tenir la casa de colònies adaptada més gran de Catalunya

L’alcalde de Sant Feliu ressalta la casa inclusiva que la Fràter vol fer al poble com una obra ambiciosa i que convertirà el municipi en referent per a persones amb discapacitat
| 3 de març de 2017
Sant Feliu vol tenir la casa de colònies adaptada més gran de Catalunya

L’alcalde de Sant Feliu ressalta la casa inclusiva que la Fràter vol fer al poble com una obra ambiciosa i que convertirà el municipi en referent per a persones amb discapacitat. Joan Casas s’ofereix a donar-los suport en tot allò possible tot i que, al ser una cessió d’un espai privat, no hi poden contribuir econòmicament de manera directa.

Antiga rectoria de Sant Feliu de Pallerols. Frater. Foto Jordi Casas.


La Fràter ha celebrat aquest 2016 mig segle d’història, el que l’acredita com l’entitat de discapacitats físics més antiga de tota la demarcació. Un dels seus projectes és convertir la rectoria de Sant Feliu en una casa adaptada per a discapacitats. Implica però una important inversió: uns 0,8M€ per adaptar els 1.000 metres quadrats de superfície. Parteixen de que hi ha poques cases adaptades a Catalunya per a fer activitats en grups grans i menys encara que siguin en un nucli urbà com és el cas d’aquesta rectoria de la Vall d’Hostoles. Per això n’hi ha una gran demanda. Per l’alcalde, el projecte que la Fràter té per a Sant Feliu és molt ambiciós i l’equipara com l’equivalent pels discapacitats amb el centre de serveis per a la gent gran.

El consistori dóna suport, no aportacions econòmiques

Des de l’any 1976 que es fan aquestes convivències en aquest espai però les instal·lacions no estan del tot adaptades. Per això estan buscant suports per tal de fer front a aquesta casa completament equipada. Es tracta de fer la reforma dels pavellons que passarien a ser habitacions i lavabos per a grups grans i l’edifici històric amb espais més adaptats per a grups petits. El consistori es compromet amb tot el suport possible tot i que no hi poden fer aportacions econòmiques directes perquè l’espai és del Bisbat.

 

La Fràter està molt arrelada a Garrotxa. De fet, la seva primera reunió conjunta es va fer a l’església de Sant Miquel de Pineda. Hi va haver diferents grups parroquials i va acabar creant la seva seu a Girona ciutat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum