En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Ajuntament d’Olot reconeix a Natàlia Juviñà

El seu avi i el seu pare van salvaguardar el patrimoni de la ciutat durant la guerra civil
Redacció | 23 de setembre de 2022
L’Ajuntament d’Olot reconeix a Natàlia Juviñà

Foto: Ajuntament d'Olot


En totes les guerres, el patrimoni cultural sempre ha estat en el punt de mira. Despullar a un poble del seu patrimoni és despullar-lo de la seva cultura i, per tant, de la seva identitat. I d'aquí el seu valor dins del conflicte. Durant la Guerra Civil Espanyola no va ser diferent. El govern republicà, a través de lleis i decrets, va tractar d'evitar la destrucció del patrimoni artístic. Aquest dimecres l’Ajuntament d’Olot ha volgut reconèixer, a través de la seva neta, una família que va salvaguardar part del patrimoni cultural olotí, la família Juviñà. El seu avi Joan Juviñà i el seu pare Robert Juviñà, amb el doctor Joaquim Danés, en aquell moment director del Museu – Biblioteca de l’Hospici, van ser protagonistes importants en la tasca de protecció del patrimoni de la ciutat. Pep Berga és l’alcalde d’Olot. 

Van preservar obres com la del Greco amb la que la Natàlia, tal i com explica,  va dormir durant els primers anys d’infantesa. 

L’acte va comptar amb representants del Museu, l’Àrea de Cultura i Educació, i de l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura, que li han fet entrega d’una reproducció del Greco i d’un llibre de la història de l’església Sant Esteve. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum