En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'Ajuntament d'Olot planta cara als problemes del casc antic

Enderrocar els edificis en mal estat, disposar de sòl públic i construir-hi pisos de lloguer social amb l’ajuda d’inversors són algunes de les mesures
| 3 de gener de 2020
L'Ajuntament d'Olot planta cara als problemes del casc antic

Enderrocar els edificis en mal estat, disposar de sòl públic i construir-hi pisos de lloguer social amb l’ajuda d’inversors. És la solució que planteja l’Ajuntament d’Olot per al problema de l’habitatge al nucli antic. Segons l’alcalde, també ha de ser una manera de revitalitzar aquesta zona de la ciutat amb més gent jove. El primer solar de què disposa el consistori és al carrer Lliberada Ferrarons.

Estat del capdamunt del carrer Nou de Sant Antoni, a tocar de la Plaça Major

Al Lliberada Ferrarons s’hi han enderrocat tres finques i s’hi construiran pisos de lloguer, tal com explica l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

L’Ajuntament d’Olot ja té tancat un acord amb una fundació que farà possible la construcció d’aquests nous habitatges al carrer Lliberada Ferrarons. Els preus dels lloguers seran públics, fixats pel consistori, i aquesta fundació recuperarà la inversió. És una fórmula que a Pep Berga li agradaria anar repetint.

Berga parla del problema dels edificis en mal estat, que reconeix que preocupen molt a l’Ajuntament, i de la poca vida que té ara el nucli antic d’Olot. Amb la construcció de nous habitatges de lloguer assequible, l’objectiu seria atreure gent jove al bell mig de la ciutat. Això sí, sense perdre l’essència que caracteritza el barri vell.

L’enderroc i posterior construcció del carrer Lliberada Ferrarons és el primer cas, però ja està confirmat que no serà l’últim. L’alcalde avança que n’hi ha un altre de tancat.

Són accions encaminades cap a un mateix objectiu: millorar l’habitatge a la ciutat. En aquest sentit, Pep Berga també recorda que les ordenances fiscals recullen per primera vegada la possibilitat de sancionar en un 50% de l’IBI els propietaris d’habitatges buits, cosa que ja es podria fer aquest 2020.

També et pot interessar

Olot asfaltarà una quinzena de carrers aquest estiu

El pla d’asfaltatge contempla actuacions al carrer Mulleras, la carretera de Riudaura, l’avinguda de Xile, l’avinguda de les Tries o el carrer Bolós

El PSC d’Olot demana ubicar els jocs del Firal a la plaça U d’octubre

La nova zona infantil encara no s’ha instal·lat i el partit creu que la plaça veïna seria millor espai

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum