En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'Ajuntament d'Olot estudia regirar bosses d'escombraries i multar a qui no recicli

Ara han contractat dos informadors per tal de millorar les taxes de reciclatge
| 15 de novembre de 2016
L'Ajuntament d'Olot estudia regirar bosses d'escombraries i multar a qui no recicli

L’Ajuntament es planteja regirar les escombraries dels contenidors per saber qui recicla malament i, si cal, multar-lo. Les taxes de reciclatge a Olot s’han estancat i ara ha contractat dos informadors que voltaran a l’entorn de contenidors per informar de com s’ha de fer.

campanya-reciclatge-josep-guix-olot-jordi-altesa

Guix ha repassat errors en un contenidor del barri de Pequín (Jordi Altesa) 

Inspeccionar les bosses d’escombraries que hi ha als contenidors per saber qui recicla bé i qui no. És una pràctica que ja es fa a determinats municipis de la Selva i que podria arribar a Olot properament. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ho ha dit en una roda de premsa per presentar una campanya de foment del reciclatge. Ara tenen dos informadors per anar explicant a la gent què ha d’anar a cada un dels contenidors. Guix es planteja que puguin obrir bosses dels contenidors i, s’hi ha residus mal triats, posar-se en contacte amb qui l’ha tirat si hi ha per exemple alguna adreça d’una carta. D’aquesta manera li enviarien una carta recordant-li què ha fet malamentt o potser fins i tot posar-li una multa.

Els errors freqüents

Algun dels errors en reciclatge a vegades passa quan són els nens els que van a tirar les escombraries i s’equivoquen o en casos que els veïns deixen les bosses als peus dels contenidors. El contenidor groc és dels que té més errors del que hi ha d’anar o no. En general, el problema és de quantitat –es recicla poc- i de qualitat –es recicla malament-. Guix ho ha volgut comprovar in situ obrint un d’aquests contenidors on s’hi ha trobat des d’una cadira fins a una caixa de cartró.

De moment, a tres barris

Els dos informadors de l’Ajuntament actuaran ara als barris de Pequín, Sant Miquel i el Pla de Dalt. No es deu a que hi hagi pitjor reciclatge en aquestes zones de la ciutat ja que un estudi recent no hi ha observat diferències considerables.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum