En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La voluntat pel Parc

La direcció del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa estudia la possibilitat d'aplicar una contribució voluntària als visitants pel manteniment del parc.
| 16 d'octubre de 2012
La voluntat pel Parc

El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa diu que estudien demanar aportacions als visitants per compensar la baixa de l’aportació de diners públics. Diu Xavier Puig que encara no han fet la proposta formal ni té data però que ja ho han comentat també a les empreses que es beneficien del parc, per tal que tinguin present aquesta possibilitat perquè facin aportacions en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible.  Des de fa uns dies ja cobren per aparcar a la Fageda d'en Jordà.

Xavier Puig diu que cada cop serà més habitual que els usuaris i, en general, tot aquell que es beneficiï d'un entorn natural com el Parc de la Zona Volcànica de la Garrotxa hagin de pagar per ajudar a contribuir al seu manteniment. És una fòrmula que neix de la necessitat (les administracions cada cop aporten menys) però també d’experiències semblants a altres parcs on hi ha diferents mètodes d'assumir el cost del manteniment i millora. Puig diu que, de moment, només cobren per aparcar a la Fageda d'en Jordà però adverteix que ja han fet saber a les empreses de la zona que, en un futur, no descarten demanar-los que facin aportacions voluntàries.

Ara aparcar al parc costa 2€ 4 hores i a partir d’aquí cada hora val un euro de més. De moment es tracta d’una prova pilot que s’allargarà fins al desembre per veure l’eficàcia i si és una mesura que ha vingut per quedar-se. Segons el mateix Puig, hi hagut poques queixes fins ara per haver de pagar i de moment el nombre de  visitants es manté com fins ara.

Puig ha explicat que aquests dies de pont l’afluència a la zona de la Fageda d’en Jordà s’ha mantingut en xifres habituals. I creu que aquest pagar per aparcar no està suposant problemàtica.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum