En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La vespa asiàtica s’estabilitza i ja forma part de l’ecosistema de la Garrotxa

L’eliminació dels nius primaris ha estat la solució per frenar la propagació d’aquesta espècie invasora que ha posat en joc la persistència de les abelles comunes
Joel Tallant | 1 de juny de 2022
La vespa asiàtica s’estabilitza i ja forma part de l’ecosistema de la Garrotxa

Ja fa més de cinc anys que parlàvem de l’arribada a la Garrotxa d’una espècie de vespa més grossa de l’habitual i que tenia una particularitat.: atacava i es menjava les abelles comunes. Això va posar en alerta als apicultors, ja que sense abelles el nostre ecosistema seria molt diferent a com l’hem entès fins ara. La vespa asiàtica es va convertir en un problema també pels humans, ja que es desconeixia el seu comportament. Cinc anys més tard, s’ha aconseguit estabilitzar la seva existència a la Garrotxa. Des del Sigma van descobrir que si atacaven el primer intent de cria, podrien reduir la seva propagació. El director del Sigma és Francesc Canalias.

Una altra de les particularitats de la vespa asiàtica és la seva curiosa manera d’entendre la jerarquia.

Les investigacions al voltant de la vespa asiàtica han permès concloure que no interactua massa amb la població humana i que si bé en una primera instància són carnívores, passat un temps, canvien de tendència.

Tal i com passa amb vespa xana, una espècie molt habitual a la Garrotxa i anterior a la vespa asiàtica, les picades de l’asiàtica són molt doloroses i molestes. Per això és recomanable acudir al metge en cas d’una picada.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Olot veu amb bons ulls la construcció del parc eòlic marí de l’Empordà

Es tracta d’un projecte que suposaria la generació de 45% de la demanda elèctrica actual de tota la demarcació de Girona

Els veïns de la Vall d’en Bas podran formar part d’una comunitat energètica

L’Ajuntament ha aprovat instal·lar diverses plaques fotovoltaiques en equipaments municipals

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum