En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

"La Vall és vida": centenars de persones es manifesten en contra de les variants

Veïns i pagesos de la Vall d'en Bas han fet una marxa lenta amb uns 40 tractors
ACN | 13 de desembre de 2021

Imatge: ACN


Els conductors que transitaven aquest diumenge per la C-152 des de la rotonda de Bracons fins a les Preses s'han emportat una sorpresa. Unes 250 persones, entre veïns i pagesos de la Vall d'en Bas, s'han manifestat per reclamar que s'aturi el que anomenen "eix Vic-Olot-Figueres" i que preveu la construcció de les variants de la capital de la Garrotxa i de les Preses. En definitiva, un eix viari que connectaria la rotonda de Bracons amb l'autovia A-26 i que els manifestants consideren "completament innecessari". A més, des de l'entitat Salvem les Valls argumenten que el "suposat" problema de trànsit a la zona no es resoldria en un 90%. De fet, el seu president, Moisès Monpujol, assenyala que "es carregarien la vall i no se soluciona res".

En aquest sentit, el coordinador comarcal d'Unió de Pagesos a la Garrotxa, Joan Puigdevall, considera "un crim" posar una variant on actualment hi ha camps de conreu.

Algunes pancartes que s'han exhibit a la protesta (ACN)

Demanen estudiar alternatives

Els participants de la manifestació han reivindicat que s'estudiïn alternatives "més sostenibles" i que "no trinxin" el territori.
Magda Roca és veïna de la Vall d'en Bas. Diu que "no té sentit" que s'aposti per posar més carreteres tenint en compte el context de crisi climàtica.

Des de Salvem les Valls han volgut deixar clar que en cap cas volen minimitzar el problema que pateixen els veïns de l’Avinguda Sant Jordi d’Olot, que des de fa temps reclamen la construcció d'una variant que tregui els camions de gran tonatge que han de suportar cada dia.
Monpujol assenyala que cal resoldre aquest problema i apel·la directament a les administracions perquè "treballin i no els deixin al marge". Ara bé, des de l'entitat consideren que hi ha "altres solucions" que no pas la construcció de la variant. La manifestació ha generat certes retencions i ha passat per alguns dels camps que es veurien afectats en cas que es construeixin les variants. Durant la marxa s'han mostrat pancartes en contra de la proposta i a favor de "protegir la vall".

També et pot interessar

La Garrotxa estudiarà expandir el transport a demanda

Ho vol fer a la Vall del Llierca, Maià de Montcal, Sant Ferriol o Beuda

El transport a demanda de la Vall d’en Bas es consolida

En total l’han utilitzat més de 3.600 persones, el que representen vint usuaris diaris. Això ha permès reduir a la meitat els quilòmetres d’expedició i la contaminació que tindria el servei si fos una línia convencional

Estàs escoltant


Volum