En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Vall d’en Bas estudia com ordenar l’accés al Puigsacalm

L’Ajuntament afirma que és una problemàtica “molt difícil” de resoldre i que “preocupa”
| 25 de maig de 2021
La Vall d’en Bas estudia com ordenar l’accés al Puigsacalm

L’Ajuntament afirma que és una problemàtica “molt difícil” de resoldre i que “preocupa”. El punt on comença la ruta se situa a la carreta de Bracons, un espai estret, on els cotxes han d’aparcar al lateral de la carretera. En dies assenyalats s’hi poden concentrar desenes de cotxes que dificulten la circulació viaria. 

El coll de Bracons en el seu accés al Puigsacalm el passat mes d'octubre (Agents Rurals)


Tot i que el Puigsacalm té diferents accessos, el que preocupa més a l’ajuntament de la Vall d’en Bas és el que hi ha al Coll de Bracons. Des d’allà s’accedeix al cim garrotxí per la via més assequible i ràpida. Però el punt d’inici de la ruta no està adaptat per rebre cada vegada més visitants. L’alcalde del municipi, Lluís Amat, diu que és difícil de resoldre.

 

Segons Lluís Amat, és necessari apostar pel turisme sostenible i la regulació de l’espai natural per poder-lo mantenir i respectar.

 

De moment, l’Ajuntament no té cap mesura preparada, ni s’espera que n’hi hagi alguna de definitiva a curt termini. Sí que ja se sap que a l’estiu, l’espai que es regularà seran Els Pins de Sant Privat, on caldrà pagar per accedir-hi, tal com es va fer l’estiu passat.

També et pot interessar

L'IE Greda d'Olot consciencia sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica

Els alumnes de primer d’ESO han mesurat la qualitat de l’aire i han estudiat l’impacte que tindria la variant al seu centre. El Greda està satisfet amb l'1+1 perquè suposa menys contaminació

Olot obrirà un nou camí d’accés al volcà de Sant Francesc

Serà per la zona dels horts i es dissenyarà amb l’ajuda dels tècnics del Parc Natural

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum