En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La Vall d’en Bas estrena nous trams de vies verdes

Connectaran tots els nuclis i d’aquesta manera s’aposta per una millora de la mobilitat sostenible
Roger Isern | 4 de gener de 2022
La Vall d’en Bas estrena nous trams de vies verdes

Imatge del pas per Verntallat (Turisme Garrotxa)


Per una Vall més sotenible. Aquest ha estat sempreun dels objectius del govern del consistori de les diferents poblacions de la Vall d’en Bas. Ara, després d’una aturada dels treballs a causa de la pandèmia, els dos trams ja són una realitat. Un connecta la població del Mallol amb la zona del Verntallat i Les Preses i l’altra connecta Hostalets d’en Bas amb Sant Esteve d’en Bas. Aquestes dues noves connexions també s’uneixen a la Ruta del Carrilet entre Olot i Girona. Una obra que l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, qualifica com un fet històric.

No només s’han inaugurat aquests nous trams sinó que també s’han millorat els traçats existents amb rampes i altres actuacions per facilitar-ne l’accessibilitat. Una de les millores destacades és la instal·lació d’una passera sobre el pas el Riu Fluvià a la zona de Verntallat. El President del Consorci de les Vies Verdes de Girona és Eduard Llorà.

El pressupost total de les dues actuacions ha estat d’uns 600.000 euros, 240.000 dels quals han estat subvencionats a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

També et pot interessar

Les Planes d’Hostoles controlarà el nivell de CO2 a instal·lacions municipals

Ho farà a través de sensors que mesuraran el diòxid de carboni a l’escola i al centre cívic

El transport a demanda de la Vall d’en Bas es consolida

En total l’han utilitzat més de 3.600 persones, el que representen vint usuaris diaris. Això ha permès reduir a la meitat els quilòmetres d’expedició i la contaminació que tindria el servei si fos una línia convencional

Estàs escoltant


Volum