En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Vall d’en Bas assegura que l’Ajuntament d’Olot “falta a la veritat” amb la variant

L’alcalde ha criticat que des de la capital de la Garrotxa “es culpabilitzi” el seu municipi de posar pals a les rodes
| 30 de novembre de 2020
La Vall d’en Bas assegura que l’Ajuntament d’Olot “falta a la veritat” amb la variant

L’alcalde de la Vall ha criticat que des del consistori olotí “es culpabilitzi” el seu municipi de posar pals a les rodes. Lluís Amat assegura que les al·legacions que ha fet Olot són “una intromissió” i que l’estudi mediambiental del tram del túnel de la Pinya ha caducat i, per tant, “no és veritat” que estigui a punt per construir-se. Amat també ha explicat que fa més d’un any que no hi ha diàleg entre institucions. 

Lluís Amat, alcalde de la Vall d'en Bas (Pau Masó)


Nova mostra de la trencadissa que ha patit el consens per la variant firmat el 2016 per les Preses, Olot i la Vall d’en Bas. El pacte firmat per les tres administracions assegurava la construcció de les dues variants al mateix moment. Però, tot i estar escrit, la realitat és ben diferent. Aquesta vegada, ha estat l’Ajuntament de la Vall d’en Bas qui ha sortit en contra dels passos recents que ha fet Olot. El consistori basenc afirma que les al·legacions que ha presentat l’Ajuntament d’Olot  sobre els estudis de la variant olotina són una “intromissió”. L’alcalde de la Vall d’en Bas és Lluís Amat.

 

Recentment, l’Ajuntament d’Olot ha demanat a Territori que es modifiqui l’enllaç de la variant olotina amb la variant de les Preses per evitar dependre una de l’altra. Per frenar les intencions del consistori olotí, Amat ha explicat que presentaran una al·legació als estudis de la variant olotina sobre aquest punt. Amat també diu que la capital de la Garrotxa acusa la Vall d’en Bas de posar pals a les rodes en la construcció de la variant d’Olot i que això “és faltar la veritat”.

Un any sense diàleg

Segons Amat, l’Ajuntament d’Olot també falta a la veritat quan diu que el tram del túnel de la Pinya es pot començar a construir immediatament. L’últim Estudi Informatiu de la variant d’Olot detalla que cal tornar a estudiar l’impacte ambiental contextualitzant la infraestructura a la nova Llei del Canvi Climàtic. L’alcalde de la Vall d’en Bas també ha lamentat que fa més d’un any que no hi ha diàleg entre els tres ajuntaments implicats.

 

Actualment, la variant d’Olot està en període d’al·legacions i la variant de les Preses segueix esperant les respostes a les al·legacions que es van presentar el primer trimestre d’any. Tot plegat, enmig d’un consens que segueix escrit, però que ja ha fet aigües.

 

Llegeix el comunicat sencer que ha fet l'Ajuntament de la Vall d'en Bas

 

També et pot interessar

Besalú no té pressa per instaurar el porta a porta

Aquest estiu fa una enquesta als ciutadans per conèixer possibles problemàtiques i inquietuds

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum