En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

La taxa d’escombraries pujarà a Olot i l'alcalde assenyala que és perquè no es recicla bé

L’alcalde assenyala que és perquè no reciclem prou ni prou bé i recorda que suposa penalitzacions
| 19 de maig de 2016
La taxa d’escombraries pujarà a Olot i l'alcalde assenyala que és perquè no es recicla bé

L’alcalde assenyala que és perquè no reciclem prou ni prou bé. A hores d’ara 400 famílies tenen una bonificació en el rebut de les deixalles i el consistori ha obert una nova línia d’ajuts que ha de fer possible que arribi a més persones.

abocadorbeuda7

L'abocador de Beuda (El Punt Avui)

Ja ho va advertir el regidor de medi ambient Josep Guix a Ràdio Olot a principis del mes de març. Cada dia els olotins generen 1,1kg de deixalles i d’aquests, 500 grams no es reciclen com cal. Això, i que a més a vegades es recicla malament. Això suposa unes penalitzacions en el que paguen les empreses de reciclatge a l’Ajuntament pels seus residus. Per això, com que no reciclem prou bé aquest any la taxa d’escombraries pujarà. Ho ha dit al ‘Fil Directe’ de Ràdio Olot, l’alcalde Mia Corominas.

Fins ara 400 famílies es beneficien d’ajudes de l’Ajuntament d’Olot per pagar menys en el rebut de les escombraries però ara el consistori ha obert més el ventall per a demanar-les. Les ajudes es dirigeixen a nuclis familiars amb majors de 60 anys amb ingressos per sota dels 18.000€. També la poden demanar persones amb problemes econòmics i socials i, com a novetat, persones amb grau de dependència 2 o 3.

Les reduccions van entre el 30% i el 95% del rebut. Si és d’uns 140€ pot suposar estalviar-se entre 42€ i 133€ segons els ingressos de la unitat familiar.

També et pot interessar

El bicibus arriba a Olot

A partir d’aquesta tardor, un grup de pares de Sant Roc recolliran la mainada i els acompanyaran a l’escola en bicicleta

Ernest Torrell: ''És necessari parlar obertament del suïcidi perquè el tema deixi de ser un tabú social''

Ho diu el cap del servei de salut mental de la Garrotxa a Ràdio Olot. Ernest Torrell reconeix que la Garrotxa és una de les comarques catalanes on més suïcidis hi ha

Estàs escoltant


Volum