En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La sisena onada obliga a aparcar activitat assistencial als CAP de la Garrotxa

La pressió assistencial que ha suposat l’explosió de contagis ha fet reduir agendes mèdiques, seguiments crònics o proves com retinografies
Pau Masó | 12 de gener de 2022
La sisena onada obliga a aparcar activitat assistencial als CAP de la Garrotxa

Un sanitari fent gestions a un CAP (ACN)


Dia rere dia, i ja fa setmanes, els Centres d’Atenció Primària segueixen gestionant la pandèmia i l’activitat mèdica habitual com poden. Fa poc més d’un mes, la covid respectava l’activitat assistencial dels centres, però ara, la sisena onada ha desbordat els CAP i s’han vist obligats a ajornar certa activitat. El director de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau, diu que la situació “no es pot aguantar”.

Els centres de primària de l’Institut Català de la Salut (Olot i Besalú) han ajornat les retinografies des del passat desembre i no preveuen recuperar-les fins al febrer. A més, l’explosió de contagis que hi ha hagut des de Nadal també ha fet que s’hagin reduït les agendes mèdiques, ja que alguns professionals han donat positiu o estan de baixa.

El mateix panorama a la primària de la Fundació Hospital d'Olot

Als centres que gestiona la Fundació de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (Vall d’en Bas i Sant Joan les Fonts), també s’ha hagut de deixar de banda certa atenció mèdica. Ho explica el director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia.

Aquest dilluns, els Centres d’Atenció Primària de la Garrotxa han tornat a registrar un altre pic de visites relacionades amb la covid. Segons el Departament de Salut, en el primer dilluns després de vacances es van fer 934 visites a pacients amb coronavirus. Es tracta de la xifra més alta d’aquesta sisena onada i una de les més elevades de tota la pandèmia. El passat desembre va ser el segon mes de tota la pandèmia amb més visites covid a l’atenció primària: n’hi va haver 7.531, només superat pel febrer del 2021, en plena tercera onada, quan es van registrar més de 10.000 visites.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les Festes del Tura tindran gots biodegradables

S’ha fet una producció de 36.000 gots per abastir a les barraques durant els cinc dies de festa major

La Piscina Municipal d’Olot recupera l’activat d’abans de la pandèmia

És un dels equipaments més utilitzats de la ciutat durant l’estiu i enguany s’ha situat en xifres de l’any 2019 pel que fa a assistència i a abonaments

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum