En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'Ajuntament d'Olot aprova la reforma de la Plaça Major

El ple ha donat llum verda a la millora, que no convenç del tot la oposició
Roger Isern | 30 de setembre de 2022
L'Ajuntament d'Olot aprova la reforma de la Plaça Major

La millora de la Plaça Major d’Olot segueix estant a debat. En el ple del mes de setembre de l’Ajuntament d’Olot celebrat aquest dijous, el tema ampli de debat ha estat el del pla de millora que ja es va començar a presentar fa uns mesos. Un pla que consisteix en una primera part, de la retirada de parterres, lloses trencades, la reparació de trams de canal i el soterrament del cablejat. Es preveu que aquests obres durin aproximadament un mes, ja que són uns treballs que comencen durant aquests dies. Abans del període nadalenc es preveu acabar aquesta fase, ja que durant les festes de Nadal es vol deixar l’espai lliure pel Festival Lluèrnia, la Fira de Nadal i la Pista de Gel. A mitjans de gener, es començaria la segona fase que se centra en la millora de les façanes. Des de l’equip de govern parlen d’un 80% dels edificis que tenen alguna patologia a millorar. Tots aquests canvis en dues fases, però, segueixen sense convèncer als grups de la oposició. El més contundent i en contra del projecte és el PSC d’Olot. El seu portaveu, Josep Guix, ho qualifica com a ‘conte de fades’.

Els altres grups van abstenir-se en la votació. Un d’ells és ERC Olot, que considera que no és una prioritat per a la ciutat. El seu portaveu és Josep Quintana.

I des de la CUP consideren que no és l’impuls que necessita el Nucli Antic. Ni pel que es presenta per millorar ni tampoc, pel mig milió d’euros que es vol invertir. Jordi Gasulla és el portaveu de la CUP.

Des de l’equip de govern, defensen que la millora de Plaça Major d’Olot revitalitzarà el centre de la ciutat i que necessita un canvi per adaptar-se als nous temps. Remarquen que no és un simple rentat de cara de les façanes. El regidor de Promoció Econòmica d’Olot és Estanis Vayreda.

La reforma de la Plaça Major d’Olot s’ha aprovat gràcies al vots a favor de l’equip de govern. Pel que fa a la resta de partits, han votat en contra o s’han absitngut. Les obres es preveuen que comencin els pròxims dies i pel que fa als habitatges de la plaça, els veïns tindran 3 anys per adaptar els seus immobles a les noves condicions d’habitabilitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El Ministeri de Foment es compromet a iniciar les obres del carrer major de Sant Jaume de Llierca aquest 2023

Ho ha explicat l’alcalde del municipi, Jordi Cargol, en declaracions a Olot Televisió i Ràdio Olot

El Pla d'Asfalts preveu millores en 14 quilòmetres de carrers i voreres d'Olot

Les obres, que podrien començar d'aquí a dos mesos i mig, compten amb un pressupost de 245.000 euros

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum