En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Famílies vivint en habitacions: la realitat més dura del problema de l'habitatge a la Garrotxa

Ho constaten des de Càritas en una entrevista a Ràdio Olot. L’entitat explica que són casos vulnerables que ja no poden permetre’s un pis i s’han de conformar amb una habitació
Pau Masó | 18 de novembre de 2021
Famílies vivint en habitacions: la realitat més dura del problema de l'habitatge a la Garrotxa

Foto: Pau Masó


Des de fa anys Càritas Garrotxa situa l’habitatge com un dels principals problemes amb què es troba l’entitat i una de les principals angoixes que els traslladen els usuaris. El problema, en comptes de solucionar-se, s’agreuja. Ara l’entitat ja parla de casos de famílies senceres que lloguen habitacions per viure-hi. Són casos que passen a la Garrotxa i que representen situacions extremes. En parla el president de Càritas a la comarca, Carles Oller, en una entrevista a Ràdio Olot.

La realitat de les habitacions familiars no és nova. Fa mesos, des del Servei de Joventut de la Garrotxa també feien referència a aquestes situacions. Escoltem la tècnica del servei, Cristina Riera, en una entrevista a Ràdio Olot el passat mes d’abril on es parlava de joves i pandèmia.

Foto: Pau Masó

"És un focus de malaltia"

Per Carles Oller, que una família sencera visqui en una habitació és un sinònim d’angoixa i malaltia mental.

El preu mitjà d’un pis de lloguer a Olot se situa avui a 442 euros. En els últims cinc anys ha augmentat més d’un 20%. Actualment, llogar un pis a la capital de la Garrotxa és cent euros més car que fa quinze anys i l’oferta ha anat a menys.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum