En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La pressió social i institucional recupera serveis presencials de les entitats bancàries a la Garrotxa

Tant l’Ajuntament d’Olot com el Consell Comarcal han estat en contacte amb bancs de la comarca perquè reforcessin l’atenció als ciutadans i, sobretot, a la gent gran
Roger Isern | 22 de febrer de 2022
La pressió social i institucional recupera serveis presencials de les entitats bancàries a la Garrotxa

Foto: Pau Masó


En els últims temps, els caixers automàtics han passat a ser els protagonistes en la majoria de tràmits bancaris i això ha perjudicat, sobretot, a la població més envellida. El mes de juliol, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal van aprovar una moció per impulsar converses i mesures amb les entitats bancàries per tal que facilitessin l’accés als serveis bancaris. Aquestes peticions van estar promogudes pel Consell de la Gent Gran de la Garrotxa i ara s’ha passat comptes dels fruits aconseguits. A través d’una pregunta formulada per la CUP, la regidora d’Acció Social, Imma Muñoz, va explicar en l’últim ple municipal quins són els compromisos que s’han arrencat a les entitats bancàries.

Un dels punts demandats era controlar la publicitat enganyosa, que ja es regula des de fa mesos a través d’una nova circular del Banc d’Espanya. També està regulat per decret llei el fet d’instar als poders públics a facilitar la comunicació entre entitats bancàries i clients. Muñoz també va recordar que a la comarca es disposa de l’Oficina de Consum.

Més enllà de la Garrotxa, fa pocs dies també es va conèixer que les patronals del sector bancari s’han compromès a facilitar l’accés de les persones més grans de 65 anys a través d’un nou protocol per evitar l’exclusió financera. Aquest pacte que compta amb el suport del Banc d’Espanya, el govern espanyol i l’Associació Espanyola de Banca, ha de servir per ampliar horaris d’atenció, una persona dedicada a l’atenció de ciutadans més grans de 65 anys o un servei de caixa a les oficines. Des del govern català també es vol pressionar perquè l’estat obligui els bancs a tenir un caixer automàtic a cada poble. Actualment, es calcula que gairebé la meitat dels municipis catalans (400 pobles) no tenen aquest servei.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum