En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Policia Municipal d’Olot multa set persones per no utilitzar correctament el patinet elèctric

Ho ha fet en aquesta última campanya de sensibilització sobre l’ús d’aquest tipus de vehicles de mobilitat personal
Aniol Puigvert | 17 de novembre de 2022
La Policia Municipal d’Olot multa set persones per no utilitzar correctament el patinet elèctric

Cada vegada es veuen més patinets elèctrics per Olot. Per això, des de l’Ajuntament d’Olot amb la col·laboració de la Policia Municipal fan campanyes cada cert temps amb l’objectiu d’ensenyar el bon ús del patinet i de sancionar aquells que no l’utilitzin com toca. Aquesta campanya coincideix també amb l’època de Nadal, ja que és un regal que cada vegada és més freqüent i serveix també com a pedagogia per aquells que puguin tenir aquest vehicle en un futur. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot és Agustí Arbós.

Dels dies 7 fins al 13 d’aquest novembre, la Policia Municipal ha dut a terme una campanya de sensibilització sobre l’ús del patinet que s’ha resumit en 74 vehicles aturats i 7 de sancionats. Una de les infraccions que més s’han sancionat és la de circular sense casc de protecció, anar per la vorera, o bé, circular dues persones en el mateix patinet. A més, amb aquest estudi també s’ha pogut mostrar que l’edat dels infractors ha augmentat respecte altres campanyes, ja que ara no són els menors d’edat o els més joves els que cometen més infraccions, sinó que són els majors d’entre 21 i 30 anys. El Sergent de la Policia Municipal és Albert López.

No obstant, aquesta pedagogia que la Policia Municipal intenta inculcar en els conductors dels patinets, també serveix per conscienciar-los sobre les multes que poden arribar a rebre per no fer-ne un bon ús. Les sancions poden anar d’entre els vuitanta i els mil euros. A més, des del cos afirmen que s’ha de fer difusió sobre l’ús correcte d’aquests vehicles per xarxes socials, així com en xerrades en centres educatius, per prevenir futurs conductors.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Els infants de l’escola Pla de Dalt que vulguin podran arribar al centre amb el Bici Bus

L’escola se suma a aquesta iniciativa sostenible convertint-se en el quart centre educatiu d'Olot que disposa d'aquest nou sistema de mobilitat més respectuós amb el medi ambient

A la Garrotxa hi ha 647 persones que s’esperen per fer les proves pràctiques del carnet de conduir

Ho ha dit l’alcalde d’Olot, Pep Berga, en el ple d’aquest dijous on s’ha aprovat per unanimitat una moció per exigir a la Direcció General de Trànsit que es tornin a fer les proves a Olot

Estàs escoltant


Volum