En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La Policia Local d’Olot detecta “moments puntuals” de delinqüència durant les nits de cap de setmana

El cos s’ha trobat amb grups que aprofiten l’oci nocturn per generar problemàtiques o gamberrades i que, a vegades han estat generades pel consum d’alcohol
Pau Masó | 13 de maig de 2022
La Policia Local d’Olot detecta “moments puntuals” de delinqüència durant les nits de cap de setmana

Foto: Pau Masó


Els últims mesos s’han viscut alguns episodis d’atracaments o gamberrades de grups que actuaven de matinada les nits de cap de setmana. En alguns casos s’ha arribat a amenaçar i atacar persones que tornaven a casa de festa. La Policia Local d’Olot constata aquests episodis, però diu que són “moments puntuals” i que “no hi ha un cap de setmana igual”. Escoltem el cap del cos municipal, Ignasi López.

S'han rebut queixes i s'ha actuat controls

Segons la Policia Local, els grups solen estar formats per joves. També destaquen que poden actuar motivats pel consum d’alcohol. López diu que han rebut queixes i que quan s’han detectat aquestes situacions s’ha actuat amb controls i patrullatge que han permès mitigar els casos.

El cap de la Policia Local també assenyala que les baralles, per exemple, també es poden produir en entorns que no són de l’oci nocturn i explica que fa poques setmanes van haver d’actuar en una festa particular a una zona residencial de la ciutat, on hi va haver un ferit per arma blanca.

Malgrat la sensació que es pugui tenir durant les nits del cap de setmana, les dades indiquen que Olot està per sota la mitjana catalana pel que fa al nombre de delictes per cada 1.000 habitants. Segons les dades dels diferents cossos de seguretat, la capital de la Garrotxa va registrar el 2021 una mitjana de 45 fets delictius, mentre la mitjana catalana es troba a 64.

També et pot interessar

Cedeix part de la teulada de la Torre Castanys d'Olot a causa de les últimes pluges

L’aigua va provocar que una de les bigues cedís a causa d’una filtració “que no es va detectar”

Inauguren el nou celler del Grup Peralada dissenyat per RCR Arquitectes

El nou equipament ha estat possible gràcies a una inversió de 40 milions d’euros. Les instal·lacions aposten per la integració amb el paisatge i la sostenibilitat

Estàs escoltant


Volum