En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Plaça Mercat d’Olot millorarà en eficiència energètica

Vuit anys després de la seva inauguració, l’Ajuntament ha decidit centralitzar el fred industrial per abastir totes les parades
Roger Isern | 23 de setembre de 2022
La Plaça Mercat d’Olot millorarà en eficiència energètica

El 28 de novembre de 2014 es va inaugurar un dels equipaments més utilitzats d’Olot, la Plaça Mercat. En aquell moment els sistemes de refrigeració i climatització no havien avançat tant com ara i per això al cap de vuit anys, necessiten una reforma per cobrir les necessitats dels 22 punts de venda de l’equipament. A través d’una nova convocatòria dels fons econòmics de la Unió Europea, els Next Generation, l’Ajuntament d’Olot ha decidit presentar-se per tal de millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions. Pretenen eliminar les fonts d’emissió de calor i reforçar el sistema de refrigeració de cadascuna de les parades. El regidor de Promoció Econòmica d’Olot és Estanis Vayreda.

La millora de l’eficiència energètica a la Plaça Mercat també inclou una millor climatització interior de l’equipament. Això permetrà que els clients hi estiguin més bé especialment durant els mesos d’estiu. S’instal·larà un sistema de refrigeració més potent. Unes millores que tenen un cost de 315.974 euros, un pressupost finançable amb el 80% de la subvenció dels Fons Next Generation.

En relació amb l’eficiència energètica de la Plaça Mercat, fa unes setmanes es va produir un tall important de llum que va deixar l’edifici gairebé inoperatiu durant tot un matí. El president dels placers, Jordi Vilarrasa, explica que aquesta situació no havia passat mai i que ja compten amb un generador perquè no es torni a repetir.

Es preveu que els treballs de millora del sistema de fred industrial i la climatització de la Plaça Mercat comencin durant el segon trimestre del 2022. S’espera que es facin en dies que no afectin a l’activitat de la plaça, preferiblement els diumenges.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant


Volum