En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La pandèmia ha incrementat l’interès de la població per deixar redactat el document de voluntats anticipades

Es tracta d’un escrit en el qual deixem ben clares les instruccions que familiars i metges hauran de seguir en cas que no puguem decidir per nosaltres mateixos
Joel Tallant | 20 de setembre de 2022
La pandèmia ha incrementat l’interès de la població per deixar redactat el document de voluntats anticipades

Les voluntats anticipades són unes instruccions que una persona major d'edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, adreça al seu metge o metgessa, per tal que les tingui en compte quan la persona es trobi en una situació en què les circumstàncies no li permetin decidir. Són una forma d'expressió de l'autonomia de les persones en relació amb la seva pròpia salut i és un dret avalat des del punt de vista ètic i legal. L'objectiu del document de voluntat anticipades és mantenir el respecte a les decisions personals dels pacients i augmentar la seguretat dels professionals a l'hora de respectar-les. El suport dels professionals en l'elaboració del document de voluntats anticipades millora la pràctica clínica i reforça la relació assistencial, tal i com fan des del CAP Garrotxa. La Gemma Grabalosa és la referent de benestar emocional del CAP d’Olot.

Tot i que les voluntats anticipades estan implementades des de l’any 2000, no ha estat fins l’arribada de la pandèmia quan hi ha hagut més interès en matèria. La despenalització de l’eutenàsia també hi ha contribuït, segons Quiònia Villar, membre de la Comissió Assessora Eutenàsia Girona.

El suport dels Caps en la redacció de les voluntats anticipades és coral: hi intervé personal administratiu i mèdic. Roser de Palol, administrativa del CAP Garrotxa.

El personal dels CAPS també fan xerrades informatives sobre les voluntats anticipades. La darrera, aquest dilluns, a petició de l’Esplai de La Caixa d’Olot, on els assistents han pogut expressar les seves inquietuds i resoldre dubtes. La mort és encara un tema delicat a tractar a la nostra societat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Davant el desànim, més organització

Aquesta és l’actitud de les entitats sobiranistes de la Garrotxa cinc anys després de l’1 d’Octubre

Els veïns del barri de Sant Miquel d’Olot ja poden fer les seves analítiques al Centre d’Atenció Primària de la zona

Hi ha dos dies habilitats perquè els usuaris que ho necessitin passin a fer-se les analítiques al seu propi barri

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum