En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La PAH denuncia la venda d'hipoteques a un fons voltor

A la comarca, com a mínim, hi ha quatre famílies afectades per aquest negoci
| 12 de febrer de 2015
La PAH denuncia la venda d'hipoteques a un fons voltor

Que el propietari del teu pis sigui un fons d’inversió d’alt risc americà i no saber ni on anar-hi a negociar. Això és el que denuncia la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa. Assenyala amb el dit la venda que va fer Catalunya Caixa del seu estoc de pisos a un fons d’inversió que vol guanyar-hi diners. A la comarca, com a mínim, hi ha quatre famílies afectades per aquest negoci.

Els membres de la PAH van enganxar els seus cartells a una oficina de Catalunya Caixa del centre d'Olot (David Planella)

Catalunya Caixa va ser rescatada amb diners públics i venuda a preu de saldo al BBVA. Ara, aquestes entitats han venut part del seu parc d’immobles a un fons d’inversió internacional, Blackstone. Aquest fons és el més gran del món i té com a màxima el “Comprar-ho, arreglar-ho i vendre-ho”. Aquest lema afecta el futur de moltes famílies també a casa nostra. Ho ha explicat una de les membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa, Nyuma Kurbali.

Per tal de denunciar el risc que suposa que uns pisos estiguin gestionats per un fons d’inversió internacional, membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han fet actes de protesta a les oficines de Caixa Catalunya i BBVA de la ciutat. A la Plataforma els consta que de moment a la Garrotxa ja hi ha com a mínim quatre casos.

Només en el mercat immobiliari, el fons d’inversió Blackstone gestiona 64.000M€ a tot el món. En declaracions a la premsa econòmica, alguns dels directius del fons ja han expressat que el mercat immobiliari d’Espanya és, textualment, “una de les àrees on s’estan fixant absolutament”. Els fons voltor tenen tentacles repartits per tot tipus de sectors i es dediquen al capital de risc. Per exemple, en el cas dels pisos de Catalunya Caixa s’ha quedat tot l’estoc a un preu reduït, menys del 20%, i ara espera recollir el 100% del deute contret pels propietaris del pis. Una activitat especulativa que mantindrà fins que en trobi una altra en un algun lloc del món que sigui més suculenta.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum