En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La nova casa del Mercat

Olot estrena aquest divendres la nova Plaça Mercat, en un equipament fet totalment de nou. 
| 27 de novembre de 2014
La nova casa del Mercat

A partir de les 8 del matí s'ha posat en servei aquest nou edifici construït de nou sobre les antigues instal·lacions del mercat municipal. 22 placers i un supermercat són els principals atractius d’un espai que es vol convertir en referent del producte fresc i de quilòmetre 0.

Des de primera hora la gent ha comprat a la Plaça (Jordi Altesa) 

 El 17 de juny de l’any passat van començar les obres d’enderroc de la Plaça Mercat, un edifici amb mancances i amb poc gust estètic. Després de l’enderroc es van fer excavacions per tal de fer les dues plantes subterrànies de l’edifici. A la -2 hi ha el pàrquing i a la -1 el supermercat que és un dels col·laboradors principals en fer possible l’obra. L’edifici s’havia fet vell i es coincidia amb la necessitat d’actuar, però la crisi feia complicat trobar els diners perquè fos real. Per això, es va cedir a la iniciativa privada. A partir d’ara serà l’empresa que ha fet l’obra la que farà la gestió pels propers 40 anys. Les obres van comportar el trasllat dels placers a Can Gelada, ubicació que, tot i els temors inicials, ha acabat sent un èxit. En aquesta zona al costat del Firal s’hi ha ubicat fins ara el mercat provisional. En un principi, la Plaça Mercat s’havia d’inaugurar aquest Sant Lluc però la instal·lació d’energies renovables a la plaça amb pous de geotèrmia, biomassa i energia solar, ho han acabat retardant. Al final, s’inaugura aquest 28 de novembre. Els placers sempre han tingut clar que o es feia abans o després de la campanya de Nadal. El president dels placers, Jordi Vilarrasa, ha explicat a Ràdio Olot que el nou espai ‘fa molta patxoca’.

Els placers han vist ja en aquest espai provisional que el producte es convertia fins i tot en atractiu turístic i alguns han acabat aprenent idiomes per atendre’ls. Lligat a la Plaça Mercat sempre hi ha estat el Rengle que també es trasllada seguint el ritme i amb un nou reglament aprovat pel ple municipal. Una de les persones que el coneix bé, l’Antònia Verdaguer, va explicar a ‘La Carpeta’ dels informatius com ha canviat aquest espai amb el pas dels anys.

La nova Plaça tindrà 22 parades, 5 més que ara. Hi ha noves incorporacions i també gent que es jubila. Ho va explicar a ‘Trenquem el Cuc’ la Dolors Calm de ‘Can Marededéu’. Calm va ser una de les persones que va estrenar l’antic mercat ara fa 40 anys. Ara, la seva parada ha abaixat la persiana.

La principal intenció de l’Ajuntament és posar en valor el producte que hi ha a la Plaça Mercat i que, qui hi ha darrere el taulell, acostumen a ser-ne els mateixos productors. Ho deia l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, al ‘Fil Directe’ de Ràdio Olot.

El què no estarà a punt aquest divendres serà la Plaça dels Coloms que s’ha reformat completament per tal de fer-hi la sortida del pàrquing. Les previsions és que estigui feta entre el gener i el febrer. La junta de govern de l’Ajuntament d’aquesta setmana ja ha aprovat la contractació de les obres que tenen un pressupost de 60.000€.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum