En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La moneda virtual 'RES' podria arribar a Olot d'aquí a dos mesos

Ara es busquen comerciants que s'apuntin a la idea que ja funciona amb èxit a Girona i a Figueres
| 11 de març de 2015
La moneda virtual 'RES' podria arribar a Olot d'aquí a dos  mesos

D’aquí a uns dos mesos està previst que arribi a Olot la moneda virtual ‘RES’. Una moneda que ja funciona amb èxit a Girona i s’està estenent a Figueres amb més de 50 negocis adherits. El benefici és tan per comerciants com per clients. L’any passat a la demarcació es van moure 3M€ amb aquesta moneda.

 rescatalunya

El RES és una moneda nascuda a Bèlgica i que té l’aval del Banc Central d’aquest país. 1 RES sempre és 1€ i funciona amb targetes de càrrega en els comerços adherits. La moneda va arribar al nostre país a través d’un programa d’investigació de la Universitat de Girona i la seva facturació ha anat creixent de manera espectacular. El soci delegat de RES Catalunya, Eduard Alonso considera que és el futur de les compres.

Des d’aquesta setmana han començat els contactes de RES Catalunya amb diferents comerciants d’Olot per explicar-los el detall del projecte i convèncer-los de que l’acabin implantant tal i com ja ho ha fet a Girona i ho està fent a Figueres amb 50 comerços. Alonso creu que Olot és important per completar un triangle de negoci a la demarcació entre les tres ciutats. El “secret” del RES passa perquè els comerços prioritzin les comptes entres ells i tinguin un increment de vendes gràcies a la moneda virtual. Una situació factible ja que quan es recàrrega amb euros una targeta, el valor puja automàticament un 50%. És a dir, un cop es converteixen 100€ en RES dins de la targeta, el poder de compra passa a ser de 150€.  El creixement del negoci està sent exponencial segons Alonso.

Per què el RES s’implanti a Olot calen un mínim de negocis adherits. Si s’aconsegueix que n’hi hagi suficients, està previst que d’aquí un mes i mig o dos els usuaris puguin adquirir les primeres targetes.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum