En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La millora de les façanes de la plaça Major d’Olot ha de permetre posar en joc el 30% dels pisos tancats que hi ha en aquest punt de la ciutat

Ho ha dit el regidor del barri vell d’Olot, Estanis Vayreda, en el ple d’aquest dijous, on s’han aprovat les bases de les subvencions per la millora estètica dels immobles
Joel Tallant | 23 de desembre de 2022
La millora de les façanes de la plaça Major d’Olot ha de permetre posar en joc el 30% dels pisos tancats que hi ha en aquest punt de la ciutat

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat de forma definitiva el pla de millora urbana de la plaça Major, on s’hi inclou la remodelació de les façanes. Per tal d’incentivar el rentat de cara de la zona, l’Ajuntament ha decidit convocar unes subvencions a les que s’hi podran acollir els propietaris dels edificis. Aquestes ajudes, que poden cobrir fins al 90 % del cost de la reforma, estan condicionades a una sèrie de compromisos que els titulars dels immobles hauran d’adquirir. El regidor de promoció econòmica és Estanis Vayreda.

Per la oposició, la reforma de les façanes de la plaça Major no és una prioritat. La CUP tem que un cop concedides les subvencions, no s’acabin de recuperar els habitatges que ara estan tancats. Per aquest motiu, el portaveu de la formació, Jordi Gasulla, fa aquesta proposta.

Des del PSC, Josep Guix considera que abans d’arreglar les façanes de la Plaça Major cal millorar voreres i passos de vianants.

Esquerra Republicana també considera que les façanes de la plaça Major són secundàries. El seu portaveu, Josep Quintana, creu que cal prioritzar les polítiques d’habitatge a la zona.

La millora de la plaça Major s’ha aprovat definitivament amb els vots de l’equip de govern, l’abstenció de la CUP i els vots en contra d’Esquerra i el PSC. Les obres començaran a principis de l’any que ve tant bon punt es desmunti la pista de gel.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El Ministeri de Foment es compromet a iniciar les obres del carrer major de Sant Jaume de Llierca aquest 2023

Ho ha explicat l’alcalde del municipi, Jordi Cargol, en declaracions a Olot Televisió i Ràdio Olot

El Pla d'Asfalts preveu millores en 14 quilòmetres de carrers i voreres d'Olot

Les obres, que podrien començar d'aquí a dos mesos i mig, compten amb un pressupost de 245.000 euros

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum