En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La millora de la mobilitat a Olot continua sent una gran assignatura pendent

Ho ha dit al programa ‘En Profunditat’ de Ràdio Olot l’expert en temes mediambientals, Ferran Campillo
Roger Isern | 16 de setembre de 2022
La millora de la mobilitat a Olot continua sent una gran assignatura pendent

Avui comença la setmana de la mobilitat i des de Ràdio Olot hem volgut saber quina és la situació a dia d’avui, de la circulació a la ciutat. En els darrers mesos s’han creat trams de bici carril i han crescut les campanyes per fer ús del vehicles sense motor o del transport públic. Són només la punta de llança de moltes coses a millorar en una societat acostumada a agafar el cotxe per tot. Els experts diuen que el canvi cap a una mobilitat més sostenible serà un procés  lent, que necessita, primer de tot, el vistiplau i la confiança de la societat. En el programa ‘En Profunditat’ de Ràdio Olot, l’expert i activista mediambiental, Ferran Campillo, explica que Olot ha fet passos endavant en aquest sentit, però que encara té punts on avançar.

Una de les iniciatives impulsades darrerament a Olot en mobilitat sostenible és l’Olot Pedala. Algunes escoles com la de Sant Roc ja hi participen de la mà de l’anomenat bici bus, que consisteix en l’acompanyament dels alumnes fins al centre escolar desplaçant-se en bicicleta. Precisament aquest divendres es presenta la campanya ‘Pedalant cap a l’escola’.

Un dels aspectes en què treballa Ferran Campillo són els entorns escolars mediambientals. És a dir, escoles que fomenten la preservació de l’entorn. Una d’elles és l’Escola del Pla de Dalt. Campillo explica que, com la resta de centres d’aquestes característiques, necessiten un temps d’adaptació.

En el marc de la setmana de la mobilitat que comença aquest divendres, iniciatives com el bici bus agafen més rellevància que mai per arribar al més aviat possible al seu gran objectiu: fer que la mobilitat no estigui renyida amb el medi ambient.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum