En directe
La Missa
amb El Santuari del Tura

La millor collita

Els productors del fesol de Santa Pau esperen que la propera collita que facin sigui ja amb Denominació d’Origen Protegit.
| 23 de gener de 2013
La millor collita

El fesol de Santa Pau aviat serà nomenat producte de Denominació d’Origen Protegit, DOP. Una distinció que l’Associació de Productors de fesol de Santa Pau espera tenir ja de cara a la pròxima collita.

ANNA PRAT | El procés per qualificar el fesol de Santa Pau com a producte de Denominació d’Origen Protegit ja s’ha iniciat. L’Associació de Productors de fesol ha confirmat que només falta enviar alguna documentació a Brussel·les. Confien tenir aquesta distinció quan facin la pròxima collita i esperen que això sigui un reclam més per vendre aquest producte. Lluís Sunyer, president de l’Associació de Productors de fesol de Santa Pau, explica que esperen que d’aquesta Denominació d’Origen Protegit en sorgeixin més opotunitats per a ells però també per altres sectors econòmics com el turisme.

Tot i això, aquest 2012 no ha estat un bon any pel fesol de la zona de la Garrotxa. La manca de pluges i la calor d’aquest estiu passat han passat factura als camps i això ha comportat una collita molt més fluixa que altres anys.

Així doncs, i després d’enviar aquesta documentació final a Brussel·les, l’Associació espera obtenir aquest certificat europeu de cares a la propera collita.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum