En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà
Roger Isern | 28 de novembre de 2022
La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

La recuperació progressiva després de la pandèmia també s’ha notat en els entorns més visitats del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La postal del canvi de color del paisatge i l’aparcament de la Fageda d’en Jordà omplert de vehicles, és habitual aquestes darreres setmanes. Els números de visitants a hores d’ara són similars als del 2018 o 2019, tant en entorn com La Fageda o als volcans més visitats com el Croscat o el Santa Margarida. Després del 12 d’octubre, dies en què va haver-hi més massificació en aquestes zones, des del Parc Natural esperen un gran freqüentació de turistes a partir del Pont de la Puríssima. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és Xavier Puig.

L’augment de visitants a l’entorn natural de la Garrotxa obliga a prendre una sèrie de mesures. La massificació abans de l’esclat de la pandèmia ja anava a més i des del Parc Natural ja van prendre mesures. Ara s’ha adoptat la figura de la figura dels educadors i informadors, entre d’altres. Puig explica que va ser un encert avançar aquest tipus de mesures veient la situació actual.

Una de les encarregades de preservar el silenci i el respecte a l’entorn és la Montse León. Ella és informadora mediambiental i guia del Parc Natural, que explica que s’han trobat amb més incidències de les habituals en aquests darrers dies.

De cares a les pròximes setmanes amb la vista posada a les vacances de Nadal, des del Parc Natural i l’Ajuntament de Santa Pau, es seguiran posant mesures per tal de gestionar la massificació de turistes com fins ara. Preservar un entorn natural únic i admirat per milers de visitants que arribaran a la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum