En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La màgia dels Reis

Els Reis de l'Orient són els protagonistes. Coneixem tots els detalls de la cavalcada d'Olot que mourà uns 300 patges.
| 5 de gener de 2015
La màgia dels Reis

Tot és a punt perquè Olot rebi aquest vespre els Reis de l’Orient. La cavalcada començarà a dos quarts de 7 a la Plaça Clarà, que aquests tres dies ha vist passar més de 2.000 nens i nenes a deixar les cartes als patges del campament reial. Aquest any, l’organització de la cavalcada vol que tothom ajudi a il·luminar l’arribada dels Reis al Firal amb la llum dels telèfons mòbils.

Els tres Reis arribaran aquest vespre

Nou carrosses, 300 patges i els tres Reis de l’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Tot està preparat per la cavalcada d’Olot dels Reis de l’Orient. Començarà a dos quarts de 7 de la tarda a la Plaça Clarà i la comitiva reial avançarà pels carrers Mulleras i Bisbe Lorenzana, abans d’enfilar camí cap al Carrer Major i acabar al Firal. Allà es farà la rebuda a Ses Majestats, que aquest any serà d’una manera ben diferent. Per primera vegada, s’il·luminarà el camí dels Reis al Firal amb els telèfons mòbils del públic. Ho explica a Ràdio Olot el president dels Catòlics, Joan Bassols.

És per això que l’organització de la rebuda demana la col·laboració de tots els ciutadans que s’acostin al Firal per rebre els tres Reis. La il·luminació amb la llum dels telèfons mòbils serà la gran novetat de la cavalcada d’aquest 2015. La resta no canviarà i serà pràcticament igual que l’any passat, inclòs el recorregut i el punt de partida. El començament tornarà a ser a la Plaça Clarà, on des de divendres a la tarda s’hi han estat uns 60 patges de tot tipus: el mag, el fanaler, la caramel·lera i els patges reials que han recollit les cartes. Tots han format part del campament reial d’Olot. A la cavalcada, els nens i nenes que hi ha són difícils de quantificar, però al campament Joan Bassols diu que cada any hi deixen les cartes més de 2.000 olotins.

Aquest matí a la Plaça Clarà encara hi ha tallers de manualitats, però el campament reial ja es va tancar ahir a la nit, un dia abans que es faci la cavalcada i que els patges acompanyin els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar pels carrers del centre d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot batejarà aquest cap de setmana els seus dos capgrossos

Un és l’home dels nassos, conegut per a tothom. L’altra, la més recent, és la castanyera, que només sortirà un cop a l’any

Mor l'activista cultural olotí Josep Maria Fontfreda

Comerciant de professió Vinculat a associacions com l’Orfeó Popular Olotí i el Centre Excursionista d’Olot, era un gran coneixedor de l’Alta Garrotxa

Estàs escoltant


Volum