En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La llista Falciani esquitxa una congregació religiosa gironina

L'Institut de Religioses de Sant Josep, propietari de la residència del Tura, va tenir més de 2M€ a Suïssa
| 11 de febrer de 2015
La llista Falciani esquitxa una congregació religiosa gironina

La llista Falciani esquitxa Olot. L’organització religiosa que gestiona la residència del Tura d’Olot va tenir comptes a Suïssa fins el 2005 per valor de 2,7M€. Ara els comptes estan tancats i des de l’Institut de Religioses de Sant Josep ho justifiquen perquè aleshores tenien un compte al país helvètic.

 Falciani (Le Parisien)

La llista facilitada per Falciani ha posat potes enlaire el banc HSBC (leparisien.fr) 

L'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona és un dels noms que apareix a la llista Falciani, coneguda així perquè va ser el treballador Hervé Falciani del banc HSBC a Ginebra qui va filtrar els noms de 130.000 possibles evasors fiscals amb diners a Suïssa. Segons publica 'El Confidencial', entre aquests noms hi ha el de la comunitat de religioses fundada a Girona. Segons aquesta llista, les monges haurien tingut fins a 2,7 MEUR en dos comptes a Ginebra entre 2006 i 2007. Aquesta mateixa font revela que en anotacions del banc suís es desprèn que les religioses van arribar a acumular 8.994.729 euros entre desembre de 2004 i juny de 2005. Així queda reflectit en una conversa telefònica el 7 de maig de 2005 en la qual el banc comunica que el seu client li ha dit que necessitarà liquiditat per efectuar inversions però que, de moment, no pensen reorganitzar el seu patrimoni. L'exadministrador de la comunitat de religioses, José Luís Oller, ha explicat a 'El Confidencial' que els comptes estan tancats des de fa una dècada i ha relacionat la seva existència amb el fet que des de 1963 fins al 1995 va existir una congregació de la comunitat religiosa a Ginebra. A més, Oller ha justificat que l'institut tenia comptes oberts a diferents països perquè tenen presència a l'estranger, concretament a tretze països de tres continents.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum