En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La guia de la transformació en SAE de l'Olot

La venda d'accions ja està en marxa i ara responem algunes de les preguntes clau de la conversió
| 29 de gener de 2015
La guia de la transformació en SAE de l'Olot

Ja ha començat la transformació de la Unió Esportiva Olot en societat anònima esportiva. Fins al 28 de febrer, els socis es poden convertir en accionistes per 25 euros. És la primera fase d’un procés que ara podem conèixer millor. Amb en David Planella, responem algunes de les preguntes clau.

rdp sae

El president, Joan Agustí, acompanyat pel vicepresident Josep Sala i la secretària Helena Martínez (D. Planella)

Què canviarà quan l’Olot sigui una societat anònima esportiva?

A grans trets, convertir-se en SAE vol dir que el club deixarà de ser propietat dels socis i passarà a ser propietat dels accionistes. Quan la conversió estigui feta, la junta directiva es dissoldrà i els accionistes nomenaran el consell d’administració que dirigirà el club.

Per què l’Olot es vol transformar en una SAE?

No hi està obligat, perquè encara juga a Segona B, però si pugés a Segona A, seria un requisit indispensable. La junta directiva vol avançar feina i, tal com diu el president, Joan Agustí, considera que convertir-se en SAE permetrà tenir el club encara més endreçat. L’assemblea de socis del mes de juliol va aprovar la conversió en SAE per unanimitat.

Quant costa comprar una acció?

El capital social que ha de cobrir la Unió Esportiva Olot per ser una SAE és de 66.850 euros i cada acció només costa 25 euros. Tal com diu el president, Joan Agustí, l’objectiu és que, tot i convertir-se en SAE, l’Olot continuï en mans dels seus socis.

Qui pot ser accionista?

En la primera fase de venda d’accions, que s’allargarà fins al 28 de febrer, només podran comprar-ne els socis del club (els que ja ho eren abans del 31 d’agost). A més, com que la directiva no vol que una sola persona reuneixi un gran % d’accions, en la primera fase cada soci només podrà comprar dues accions, com a molt.

Quan començarà la segona fase?

La segona fase de venda d’accions començarà quan s’acabi la primera, el 28 de febrer, i durarà menys, 15 dies. Com en la primera, hi podran participar els socis de l’entitat, que, aquesta vegada, podran comprar les accions que quedin a la venda. Això sí, un soci no podrà posseir més 267 accions, el 10% del capital.

I la tercera fase?

Si en acabar la segona fase, encara quedessin accions a la venda, s’obriria la tercera i última ronda. Seria oberta a no socis, a persones externes al club. La directiva espera que no faci falta, però està tranquil·la perquè la limitació de compra d’accions seria la mateixa que en la segona fase. Com a molt, cada accionista només podria tenir un 10% de la societat.

On es poden comprar les accions?

A les oficines que l'empresa TAX de la Plaça Catalunya d'Olot ha cedit al club. Allà els socis que vulguin ser accionistes podran formalitzar la compra omplint el butlletí de subscripció (ja es pot descarregar al web oficial). Això sí, abans caldrà que hagin fet la transferència bancària. Els dies de partit, a l'Estadi Municipal, també es podrà fer.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum