En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La grip arriba amb retard i amb menys força a la Garrotxa

S'espera que aquesta setmana s’entri a la fase epidèmica
| 14 de gener de 2019
La grip arriba amb retard i amb menys força a la Garrotxa

S'espera que aquesta setmana s’entri a la fase epidèmica de la grip. Enguany el virus ha arribat més tard i menys virulent que l’any passat. Per altra banda, des de l’Hospital d’Olot creuen que enguany la vacuna ha estat més efectiva. Actualment el centre sanitari està registrant una dotzena de casos de grip al dia. S’espera, però que aquesta xifra es multipliqui en els pròxims dies. 


A 14 de gener, Catalunya es troba en una fase pre-epidèmica de la grip. S’espera, però, que aquesta setmana creixi el nombre de casos i s’entri en fase epidèmica. Tot i que hi ha alguns territoris, sobretot al Pirineu, on la grip ha entrat amb més força, la Garrotxa es manté en la mateixa situació que a la majoria del país. Actualment a l’Hospital d’Olot es detecten una dotzena de casos de grip al dia. S’espera que en els pròxims dies, aquest número es pugui multiplicar per quatre o per cinc. Des del Servei d’Urgències del centre sanitari garrotxí, el seu responsable, Joaquim Danés, diu a Ràdio Olot que aquest any la grip ha arribat més tard i amb menys força.

 

El pic de la grip podria arribar aquesta setmana i duraria entre 10 i 15 dies. Es calcula que aquest any, el virus va tres setmanes tard. Danés explica que des d’Urgències cal una previsió important des d’abans de Nadal.

La falta de metges, un problema que es repeteix any rere any

La gran dificultat que afronta el servei d’Urgències és la falta de metges. Per aquests dies, Danés demana que els Centres d’Atenció Primària serveixin de contenció. També assegura que aquest any la vacuna ha tingut més efecte que altres vegades.

 

En el cas que estiguem en un procés gripal o que pròximament hi puguem estar, Danés diu que, si la grip no es complica, no és necessari anar a l’hospital. El responsable del Servei d’Urgències d’Olot dona alguns consells a la ciutadania.

 

Des d’Urgències demanen que si ens trobem sota els símptomes de la grip i necessitem la visita d’un professional utilitzem els Centres d’Atenció Primària. Malgrat tot, vacunar-se segueix sent el millor consell per no haver de passar un procés gripal.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum