En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Generalitat desbloqueja el polígon de Sant Feliu de Pallerols

El Govern ha pressupostat gairebé dos milions d’euros per a l’any que ve per tal de començar a desenvolupar la zona de Llongafollia
Pau Masó | 15 de novembre de 2021
La Generalitat desbloqueja el polígon de Sant Feliu de Pallerols

Vista aèria de Sant Feliu (Turisme Garrotxa)


Després d’anys de converses i promeses, Sant Feliu de Pallerols veu la llum al final del túnel en una de les qüestions més transcendentals pel municipi. Estem parlant del pla de Llonfgafollia, una zona propietat de l’INCASOL de 7.000 metres quadrats ubicada a l’entrada del poble que fa uns vint anys que s’intenta desenvolupar com a polígon. Ara, en el projecte de pressupostos, la Generalitat ha inclòs gairebé 2 milions per a la urbanització d’aquest espai. Són 1,3 milions el 2022 i gairebé mig més el 2023. L’alcalde de Sant Feliu, Artur Colomer, aplaudeix la notícia i la valora d’aquesta manera.

El finançament previst per la Generalitat ha de servir per urbanitzar la zona i deixar-la a punt perquè les empreses que ho vulguin ja puguin comprar sòl.

Amb el projecte dins els pressupostos, es completen tots els passos administratius perquè qualsevol empresa interessada pugui adquirir terrenys. Segons l’alcalde de Sant Feliu ja hi ha converses avançades amb empreses del territori.

Si s’acaben aprovant els pressupostos de la Generalitat, la urbanització del polígon de Llongafollia podria començar l’any que ve. L’obra també servirà per resoldre parcialment el problema de sòl industrial que arrossega la Garrotxa. Des de fa temps la comarca es troba amb manca de superfície per oferir a empreses que volen instal·lar-se al territori.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum