En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Gegantessa és la gran protagonista del cartell de Les Festes del Tura 2022

És una obra del barceloní Eloi Casanovas. El jove de 23 anys ha estat el guanyador del concurs on s’hi han presentat una cinquantena de propostes
Roger Isern | 4 d'agost de 2022
La Gegantessa és la gran protagonista del cartell de Les Festes del Tura 2022

El cartell de les Festes del Tura 2022 (Roger Isern)


Les Festes del Tura 2022 ja tenen cartell. En l’any del retorn de la festa major de la capital de la Garrotxa, aquest dijous s’ha conegut el format i la protagonista. I sí, parlem en femení perquè la figura del cartell no és altra que la de la Gegantessa d’Olot. Una obra que ha estat la guanyadora d’entre una cinquantena de propostes que s’han rebut en el concurs d’aquest 2022. L’autor del cartell és Eloi Casanovas, un jove barceloní, conservador i restaurador de Béns Culturals i que es defineix com un enamorat de la faràndula olotina. El mateix Eloi Casanovas explica la història que l’ha dut a realitzar el cartell.

Al cartell s’hi pot veure la Gegantessa de perfil, amb mirada profunda i envoltada al fons per un cercle verd on hi apareixen els cabeçuts i cavallets. La vessant floral també és present, amb els colors vermell i verd com a protagonistes. Pel que fa a l’estil, l’autor s’ha inspirat en el de Cigarrillos París.

Amb la inauguració del cartell, es van coneixent els destalls d’unes festes majors d’Olot que seran el símbol del retorn als carrers i a les activitats típiques de festes. Així ho explica el regidor de Festes d’Olot, Agustí Arbós.

El cartell és un homenatge a la faràndula, que enguany també serà protagonista al pregó de Tavi Algueró i Àngel Rigall. L’acte que donarà el tret de sortida oficial a les festes del retorn, a les Festes del Tura més esperades després de l’esclat de la pandèmia i que se celebraran del 7 a l’11 de setembre.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Els Xerrics d’Olot conviden a tothom a conèixer el món casteller

Durant el mes d’agost, la colla castellera assaja a la fresca

Després de dos anys d’aturada, Santa Pau recupera la seva festa major

Les activitats, que començaran aquest divendres, es duran a terme en diferents espais del poble i, la majoria, són gratuïtes

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum