En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa tornarà a regular l’accés als gorgs aquest estiu

La Vall d’en Bas, les Planes, Santa Pau i l’Alta Garrotxa seran zones on hi haurà restriccions i fórmules de pagament
| 18 de maig de 2021
La Garrotxa tornarà a regular l’accés als gorgs aquest estiu

La Vall d’en Bas, les Planes, Santa Pau i l’Alta Garrotxa seran zones on hi haurà restriccions i fórmules de control. Per primera vegada, Can Batlle serà de pagament i als Pins i Cogolls se seguirà amb les mateixes restriccions que l’estiu passat. A més, el Consorci de l’Alta Garrotxa preveu reforçar el control a l’espai de Sadernes i Sant Aniol. 

El gorg de Can Batlle de Santa Pau (casaruralgarrotxa.eu)


L’estiu passat la pandèmia va evidenciar la necessitat de regular l’accés als espais de bany que té la Garrotxa. Zones com Santa Pau o l’Alta Garrotxa es van omplir de visitants i vehicles. A altres indrets com la Vall d’en Bas va ser la primera vegada que es feia pagar per accedir als Pins. En canvi, a les Planes el model es va consolidar. Aquest estiu el model de pagament seguirà present a les Planes i la Vall d’en Bas i s’ampliarà a Santa Pau. L’alcalde del poble, Pep Companys, explica què tenen previst fer.

 

On també s’haurà de pagar per banyar-se és a la Vall d’en Bas. L’estiu passat es va instal·lar per primera vegada el sistema de pagament i l’Ajuntament ho repetirà aquest estiu amb més mesures als Hostalets i un transport públic a demanda des d’Olot. L'alcalde és Lluís Amat.

 

A les Planes d’Hostoles és on el model de pagament fa més anys que està instal·lat. Des del 2018 l’Ajuntament va optar per regular l’accés als gorgs amb el pagament de cinc euros per cotxe. El 2020 el model va evolucionar al pagament per persona i la cita prèvia de fins a 200 visitants al dia. Aquest estiu se seguirà el mateix mètode que l’any passat per frenar una tendència, que segons l’alcalde Eduard Llorà, ja existia abans de la pandèmia.

 

L’últim espai conflictiu que està pendent d’anunciar les mesures concretes que hi haurà per a l’estiu és l’Alta Garrotxa. De moment, s’ha anunciat que es reforçarà el sistema d’informadors i control de limitació de l’aparcament, però no s’ha confirmat si s’haurà de pagar o no per banyar-se a Sadernes. La mesura està sobre la taula, però, tot apunta que no es faria efectiva aquest estiu.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum