En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La Garrotxa tirarà endavant un pla de mobilitat comarcal no normatiu

El pla no seguirà els requisits legals perquè no és potestat del Consell, però vol ser un document que serveixi per marcar polítiques noves
Pau Masó | 12 de maig de 2022
La Garrotxa tirarà endavant un pla de mobilitat comarcal no normatiu

Foto: ACN


Una de les reivindicacions més fefaents de diversos col·lectius socials de la comarca era la necessitat d’un pla de mobilitat comarcal. Fins ara, des del Consell Comarcal es deia que no tenien la potestat per fer-ho, ja que els plans de mobilitat són municipals. Ara, però, el conseller de Mobilitat de la Garrotxa, Jordi Güell, diu a Ràdio Olot que tiraran endavant el pla, però que no serà “com diu la llei”.

El pròxim mes de juny, el Consell Comarcal iniciarà el plantejament tècnic del document.

No parlarà de les variants

La redacció del pla està previst que no s’allargui més de sis mesos i, per tant, podria estar acabat aquest 2022. Es preveu recollir algunes mesures o idees que ja han aparegut els últims anys, però també analitzar les solucions i millores que necessita el transport públic comarcal. Entre les anàlisis, no hi haurà l’impacte de les futures variants d’Olot i les Preses.

El pla de mobilitat de la Garrotxa estarà coordinat i dirigit per la Taula de Mobilitat, creada l’abril del 2021 i formada per ajuntaments i actors comarcals. Des de la seva creació, la taula ja ha millorat algunes línies com la del bus dels polígons o ha tirat endavant la integració tarifària de la Garrotxa a l’ATM de Girona.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum