En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Garrotxa, territori amb tradició cooperativista

Aquest divendres se celebrarà una jornada per posar en valor aquest sector empresarial
| 30 de maig de 2019
La Garrotxa, territori amb tradició cooperativista

Més de la meitat de les cooperatives garrotxines que hi ha en l’actualitat es van crear fa més d’una dècada. Aquest divendres una d’elles, el Núria Social, posarà a debat aquest model d’empresa amb exemples com l’escola Petit Plançó d’Olot, Txarango o la cooperativa Suara. L’entitat ha organitzat una jornada amb conferències i exposicions. 


Actualment hi ha més d'una desena de cooperatives en actiu a la Garrotxa. D’aquestes, més de la meitat es van crear fa més de deu anys. La més antiga és la SAT de la Vall d’en Bas creada el 1971. La segueixen la Cooperativa d’Alumnes i Mestres del Petit Plançó i La Fageda, creades als anys vuitanta, o Edat Tres, el 1992. El seu model i les noves formes de cooperativisme que han sorgit els últims anys a la comarca es posaran a debat en una jornada dedicada al sector i que organitza una altra cooperativa, el Núria Social. Un dels seus membres és l’Òscar Gussinyer.

 

La jornada se celebrarà aquest divendres sota el títol “Cooperativisme i Governança. Gussinyer diu que cal trencar certs prejudicis del món de les cooperatives.

 

La jornada de divendres tindrà lloc al Núria Social i començarà a les quatre de la tarda amb una taula rodona, seguirà amb la inauguració d’una exposició sobre economia social i acabarà a un quart de set amb una conferència.

 

També et pot interessar

Òmnium Garrotxa celebra 50 anys de vida

L’entitat fundada al 1972, compta amb 2500 socis a la comarca, que defensen la llengua, la cultura i el país

Nou pla per fomentar la millora de les empreses de la comarca

El programa incideix en aspectes com el màrketing, la comunicació, els canals de comercialització i venda i millora dels processos productius

Estàs escoltant


Volum