En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa tancarà l'any amb 1.100 aparells de teleassistència

La comarca està per sobre de la mitjana catalana però lluny de les recomanacions del Pla estratègic de Serveis Socials.
| 2 de desembre de 2015
La Garrotxa tancarà l'any amb 1.100 aparells de teleassistència

A la comarca de la Garrotxa, més de mil persones porten un aparell de teleassistència. Són majors de 65 anys que fan ús d’aquest servei de la Diputació. La comarca està per sobre de la mitjana en implantació però s’està lluny d’allò recomanat. De fet, n’hi hauria d’haver mig miler més i aquest any es podrà créixer en entorn a un centenar.

Teleassistencia_2

Segons la Memòria del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l’any passat el nombre d’aparells ja va passar la barrera dels mil. 7 de cada 10 són de persones d’Olot i en gran majoria dones que tenen més de 85 anys. Això en el que fa referència al servei concertat que hi ha en marxa amb la Diputació de Girona que té un cost de poc més de 6€ mensuals. Més de cent persones fan servir serveis privats de teleassistència. La comarca és una de les que té les taxes més elevades d’implantació del servei a Catalunya però no s’arriba a allò recomanat pel Pla estratègic de Serveis Socials. S’hauria de cobrir un 13% de la població, el que suposaria arribar a 1.490 garrotxins. Tot i això, la xifra ha anat creixent com ha explicat al programa ‘En Acció’ de Ràdio Olot la coordinadora de serveis de promoció d’autonomia del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Coralí Balés.

Per tal de tenir aquest penjoll, els serveis socials estableixen una sèrie de requisits i avaluen cas per cas per tal de marcar l’ordre de les prioritats. Tenir més de 85 anys, viure sol o sense familiars propers i tenir malalties cròniques fa que s’estigui més amunt en la llista d’espera. Balés recorda que el penjoll s’ha de dur sempre, fins i tot quan es dorm i a la banyera, que és quan hi ha més risc de caigudes.

 Com funciona el servei de teleassistència o com es pot demanar aquest servei ho ha explicat Balès al primer programa de Ràdio Olot “En Acció”, fet conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.


Recupera l'"En Acció" dedicat a la teleassistència:

 


Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum